Teknoloji

Apple Watch Series 6 için dikkat çekilmeyen U1 yongası detayı

apple watch series 6 u1

Apple Eylül 2019’da çıkardığı iPhone 11 ve iPhone 11 Pro modellerine tanıtım sırasında herhangi bir söz etmeden yeni bir özellik eklemişti. Şimdi aynısını Apple Watch Series 6 ile tekrarladı.

Söz konusu özellik Apple’ın U1 olarak adlandırılan ultra geniş bant yer belirleyici yongası oluyor. Bu sayede cihazların birbirini veya aynı teknolojiyi kullanan diğer cihazları bulması mümkün oluyor. Aynı zamanda cepten iPhone’u çıkarmadan evin veya arabanın kilidini açmak da mümkün hâle gelecek.

Bu özelliğin bahsi dün akşamki sunum sırasında, Apple’ın Watch Series 6 özelliklerini özet hâlinde ekranda gösterdiği bir görüntüde dikkat çekiyor.

Apple Watch için Apple’ın ABD sayfasında yapılan bir teknik özellik karşılaştırmasında, 3799 TL’lik başlangıç fiyatına sahip olan Series 6’nın U1 yongasına sahip olacağını, yeni Apple Watch SE’de ise söz konusu bileşenin bulunmayacağını görüyoruz. Series 5’te de ve hatta 2020 model iPhone SE’de de U1 yongası bulunmuyor.

Apple’ın U1 yongasından ne zaman anlamlı bir şekilde yararlanacağını bilmiyoruz. Bu yonganın iPhone 11 serisi cihazlar arasında AirDrop ile dosya paylaşımı yaparken kullanışlı olacağı, sadece cihazı paylaşım yapılacak cihaza doğru çevirerek kolaylıkla bulunabileceği belirtiliyordu. Apple, fazla uzak olmayan mesafedeki arabaların kilitlerinin bu sayede açılmasını ve arabanın çalıştırılmasını amaçlıyor. Ancak henüz herhangi bir otomobil üreticisiyle iş birliği duyurulmadı. Dijital Anahtar fikrinin ilk uygulamaları ise NFC özellikli cihazın otomobile temas ettirilmesine dayanıyor.

Aynı zamanda U1 yongasının kayıp eşyaları bulmakta yardımcı olacağı da düşünülüyor. Apple, yakın zamanda Bul ağını açarak GPS ve Bluetooth destekli izleyici aygıtlar satan şirketlere zeytin dalı uzattı. Aynı zamanda Tile benzeri bir eşya izleme aygıtı olan AirTag adlı cihazı da çıkarması bekleniyor. Bu izleyiciyi çantanıza, anahtarlığınıza veya cüzdanınıza takarak U1 çipli iPhone veya Apple Watch’un bunları rahatlıkla bulmasını sağlayabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER