Manşetler

Apple Watch Series 6 yeni renk seçenekleri ve özelliklerle geliyor

Apple Watch Series 6 tanıtıldı: Yeni renk seçenekler, kandaki

Apple kullanıcılara genel sağlık durumları hakkında daha da fazla bilgi sunan devrim niteliğindeki Kanda Oksijen özelliğine sahip Apple Watch Series 6’yı duyurdu. Apple Watch Series 6 Türkiye fiyatı da belli oldu.

Apple’ın belirttiğine göre, Apple Watch Series 6, çok sayıda önemli donanım geliştirmesi sunuyor. Daha hızlı bir S6 System in Package (SiP) ve yeni nesil hep açık altimetrenin yanı sıra yeni kasa renkleri ve kayışlarından oluşan harika bir renk paleti ile şimdiye kadarki en renkli ürün serisinin sunulması bu donanım geliştirmeleri arasında yer alıyor. watchOS 7 Family Setup, uyku takibi, otomatik el yıkama algılaması, yeni antrenman türleri ve özel saat kadranları oluşturabilme ve paylaşabilme özellikleriyle müşterileri daha aktif olmaya, iletişim halinde kalmaya ve sağlıklarını yeni yollarla daha iyi yönetmeye teşvik ediyor.

“Apple Watch Series 6, bir saatin yapabileceklerini tamamen yeniden tanımlıyor,” diyen Apple’ın Operasyon Direktörü Jeff Williams şöyle devam etti: “Kanda Oksijen sensörü ve uygulaması1 gibi güçlü yeni özelliklerin eklenmesiyle Apple Watch, genel sağlık durumu hakkında daha fazla bilgi sağlayarak daha da vazgeçilmez hale geldi.”

En büyük Apple Watch Series 6 yeniliği: Kanda Oksijen Sensörü ve Uygulaması

Apple Watch Series 6, kullanıcının kanındaki oksijen doygunluğunu kolayca ölçen yeni özelliğiyle önceki Apple Watch modellerinin sağlıkla ilgili kabiliyetlerini genişletiyor. Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar genel fitness ve sağlık durumlarını daha iyi anlayabiliyor. Oksijen doygunluğu veya SpO2, kırmızı kan hücrelerinin ciğerlerden vücudun kalanına taşıdığı oksijen yüzdesini ifade eder ve bu oksijenli kanın tüm vücuda ne derecede iyi taşındığını gösterir.

Ciltteki doğal değişkenleri gidermek ve sonucun doğruluğunu artırmak için Kanda Oksijen sensörü yeşil, kırmızı ve kızılötesi LED’lerden oluşan dört kümenin yanı sıra kandan geri yansıtılan ışığı ölçmek için, Apple Watch’un arka kristalinde bulunan dört fotodiyotu kullanıyor. Apple Watch sonrasında, Kanda Oksijen uygulamasında yerleşik olarak bulunan ve kan oksijenini yüzde 70 ve yüzde 100 arasında ölçmek için tasarlanan gelişmiş bir özel algoritmadan yararlanıyor. Kullanıcı hareketsizken isteğe bağlı ölçümler alınabiliyor ve uyku durumu dahil, aktif değilken periyodik arka plan ölçümleri gerçekleşiyor. Tüm veriler Sağlık uygulamasında görünüyor ve kullanıcı kanındaki oksijen düzeyinin nasıl değiştiğini görmek için zaman içindeki eğilimleri takip edebiliyor.

Apple, kandaki oksijen düzeylerinin gelecekteki sağlık uygulamalarında nasıl kullanılabileceğini araştırmak için Apple Watch kullanımını içeren üç sağlık çalışmasını gerçekleştirmek üzere araştırmacılarla güçlerini birleştiriyor. Bu yıl Apple, kandaki oksijenin ve diğer fiziksel işaretlerin uzun vadeli ölçümlerinin astımı yönetme ve kontrol etmeye nasıl yardımcı olabileceğini incelemek için University of California, Irvine ve Anthem ile ortak çalışma yürütecek.

Ayrıca, Apple kanda oksijen ölçümleri ve diğer Apple Watch ölçümlerinin kalp yetmezliğinin yönetilmesine nasıl yardımcı olabileceğini daha iyi anlamak için Kuzey Amerika’daki en büyük sağlık araştırması kuruluşlarından biri olan University Health Network’teki Ted Rogers Centre for Heart Research ve Peter Munk Cardiac Centre’daki araştırmacılarla yakın bir işbirliği yapacak. Son olarak, Brotman Baty Institute for Precision Medicine bünyesinde bulunan Seattle Flu Study’deki araştırmacılar ve University of Washington School of Medicine öğretim üyeleri Apple Watch’taki Kalp Atış Hızı ve Kanda Oksijen gibi uygulamalardan alınan sinyallerin nasıl grip ve COVID-19 gibi solunumla ilgili rahatsızlıkların erken belirtileri işlevini görebileceğini araştıracak.

Apple Watch Series 6 donanım özellikleri

Apple Watch Series 6, yeniden tasarlanan ve aynı etkileyici küçük tasarım içinde daha da fazla özellik ve gücü barındıran donanım sayesinde daha yüksek bir performansa sahip. iPhone 11’deki A13 Bionic çipi temel alan yeni bir çift çekirdekli işlemci kullanan, yükseltilmiş S6 SiP yüzde 20’ye kadar daha hızlı çalışarak uygulamaların yüzde 20 daha hızlı açılmasını sağlıyor. Bu arada, tüm gün süren 18 saat pil ömrünü koruyor.2 Ayrıca, Apple Watch Series 6 U1 çip ve Ultra Geniş Bant antenlere sahip.3 Bu, kısa mesafe kablosuz konum belirleme özelliğiyle yeni nesil dijital araba anahtarları gibi yeni deneyimleri desteklemesini sağlayacak. Apple Watch Series 6 daha hızlı şarj oluyor. Tamamen şarj olması 1,5 saatten kısa sürüyor ve kapalı ve açık hava koşuları gibi belirli antrenmanların takibi için gelişmiş pil ömrü sunuyor.

Apple Watch Series 6’daki gelişmiş Hep Açık Retina ekran, açık havada kullanıcının bileği aşağıdayken Apple Watch Series 5’e göre 2,5 kata kadar daha parlak. Bu parlak güneş ışığında saat kadranını görmeyi çok daha kolay hale getiriyor. Kullanıcı şimdi bileği aşağıdayken kolaylıkla Bildirim Merkezine ve Denetim Merkezine erişebiliyor, komplikasyonlara dokunabiliyor ve hatta saat ekranını uyandırmak zorunda kalmadan kaydırarak kadranları değiştirebiliyor.

Hep açık altimetre, GPS ve yakındaki Wi-Fi ağlarıyla birlikte güç verimliliği daha yüksek yeni bir barometrik altimetre kullanarak tüm gün boyunca gerçek zamanlı yükseklik ölçümleri sunuyor. Bu özellik zemin düzeyinden üzerinde, 30,5 santimetreye kadar aşağı ve yukarı küçük yükseklik değişikliklerinin algılanmasına olanak tanıyor ve yeni bir saat kadranı komplikasyonu veya antrenman ölçümü olarak gösterilebiliyor.

Apple Watch renk seçenekleri

Bu sonbaharda, müşteriler her tarz tercihine uyacak etkileyici yeni kasalar ve kayışlar konusunda her zamankinden daha fazla seçeneğe sahip oluyor. İlk defa olarak, gümüş rengi, uzay grisi ve altın rengi alüminyum kasa seçeneklerine, özel uyumlu parlak kırmızı kayışa sahip (PRODUCT)RED Apple Watch ile yeni mavi bir renk seçeneği de katılıyor. Paslanmaz çelikten modeller şimdi, grafit (çarpıcı zengin gri-siyah renk tonu) ve yenilenen klasik sarı altın rengi seçeneğiyle sunuluyor. Apple Watch Edition doğal ve uzay siyahı titanyum seçeneğiyle sunuluyor.

Tamamen yeni üç kayış modeli müşterilere, klasik klips veya tokalar olmaksızın özel ve rahat bir uyum sağlayan yenilikçi seçenekler sunuyor. Sektörde ilk kez, ultra hafif Solo Loop kesintisiz ve gerilebilir bir kayış tasarımına sahip ve iki malzeme seçeneğiyle sunuluyor: yumuşak silikon ve örgü iplik. Solo Loop’un yumuşak silikonunda kullanılan özel bir UV işleme prosesi, pürüzsüz, ipeksi bir yüzey yaratıyor. Hassas örgü makinesi ise yüzde 100 geri dönüştürülmüş malzemeden yapılmış 16.000 polyester iplik filamenti ile ultra ince silikon ipliği birlikte dokuyarak Örgü Solo Loop’a benzersiz gerilebilme özelliğini ve eşsiz görünümünü kazandırıyor. En iyi uyumu sağlamak için, yeni bir boyutlandırma sistemi Solo Loop modelleri için dokuz uzunluk seçeneği sunuyor. Türünün ilk örneği Baklalı Model deri kayış bileği şık bir şekilde sarıyor, esnek kalıplanmış mıknatıslar diğer tarafa zahmetsizce tutturulabiliyor.

Apple Watch Nike şimdi Nike Spor Kordon ve Nike Spor Loop için yeni renk seçenekleri sunuyor ve yeni Nike Kompakt saat kadranı birden çok Nike Run Club komplikasyonuna olanak tanıyor. Apple Watch Hermès, yeni canlı renk çeşitlerinde Simple veya Double Tour modelleriyle eşleşen gümüş veya uzay siyahı renklerinde paslanmaz çelikten kasalar sunuyor. Sonbahar koleksiyonunda ayrıca, Simple Tour Hermès Attelage ve daha ince Attelage Double Tour kayışlar bulunuyor. Markanın binicilik geçmişine gönderme yapan mükemmel bir kasa bağlantısı ve komplikasyonlar için artırılmış seçenekler sunan yeni bir Hermès Circulaire saat kadranı da var.

watchOS 7 özellikleri

watchOS 7 ile, müşteriler, aralarında Stripes, Chronograph Pro, GMT ve Artist’in de yer aldığı yedi yeni saat kadranı seçeneğiyle, kişiselleştirmeyi bir üst seviyeye taşıyabilecek ve yeni saat kadranı yapılandırmalarını düzenleyebilecek, keşfedebilecek ve başkalarıyla paylaşabilecekler. Düşük yoğunluklu VO2 Max, uyku izleme, otomatik el yıkama algılama ve yeni antrenman türlerini içeren yeni sağlık ve fitness özellikleri, kullanıcıların genel sağlık durumları hakkında bilgi sahibi olmasına yardımcı oluyor. Kullanıcılar, bisiklet için yol tarifleri içeren Harita uygulamasına ve farklı dillere çeviri yapabilen Siri’ye bileklerinden kolaylıkla erişebilecekler.

watchOS 7’deki Family Setup4 özelliği, tüm ailenin Apple Watch’tan yararlanabilmesini sağlıyor. Ailenin iPhone’u olmayan çocuklarının ve daha yaşlı aile üyelerinin, Apple Watch’un bağlantı, güvenlik ve fitness özelliklerinden yararlanabilmelerine olanak tanıyor. Çocuklar, iletişim ve kişiselleştirme becerilerinden yararlanabilir, istedikleri anda Acil SOS’e erişebilir, onlara en uygun şekilde optimize edilen Aktivite halkaları deneyiminin keyfini çıkarabilir ve evdeki veya sınıftaki öğrenme aktiviteleri sırasında konsantrasyonlarını koruyup konuyu dikkatle takip etmelerine yardımcı olan Okul Zamanı adlı yeni modu kullanabilirler.

watchOS 7 ileri yaştaki yetişkinler için de optimize edilmiş özellikler sunuyor. Sadeleştirilmiş bir alıştırma ve yapılandırma süreciyle başlayarak, yenilenen daha geniş kadranla saat bilgileri ve zengin komplikasyonlara bir bakışta erişebilirler. Yaşlı yetişkinler, iPhone’daki Sağlık uygulamasında sunulan yeni Sağlık Denetim Listesi’nden de yararlanabilirler. Bu liste, düşme algılama gibi sağlık özelliklerinin etkinleştirilip etkinleştirilmediğini tek bir görünümde izleme imkanını veriyor.

Apple Watch Series 6 fiyatı ve çıkış tarihi

Apple Watch Series 6 (GPS), 3.799 TL başlangıç fiyatıyla satışa çıkıyor. Apple Watch Series 6 (GPS) bugünden itibaren apple.com adresinden ve Apple Store uygulamasından sipariş edilebilir ve 18 Eylül Cuma gününden itibaren ABD, Porto Riko ve 27 diğer ülke ve bölgede satışa sunulacak.

Apple Watch Series 6 (GPS + Cellular) bugünden itibaren apple.com adresinden ve Apple Store uygulamasından sipariş edilebilir ve 18 Eylül Cuma gününden itibaren ABD, Porto Riko ve 21 diğer ülke ve bölgede satışa sunulacak. Operatörlerin uygunluk durumunu öğrenmek için apple.com/tr/watch/cellular adresini ziyaret edin.

Apple Watch Nike bugünden itibaren apple.com adresinden ve Apple Store uygulamasından sipariş edilebilir ve 18 Eylül Cuma gününden itibaren ABD, Porto Riko ve 27’den fazla diğer ülke ve bölgede satışa sunulacak. Daha fazla bilgi için apple.com/tr/apple-watch-nike veya nike.com/applewatch adresini ziyaret edin.

Apple Watch Hermès bugünden itibaren apple.com ve Apple Store uygulamasından sipariş edilebilir ve 18 Ekim Cuma gününden itibaren ABD ve 14 diğer ülke ve bölgede satışta olacak. Daha fazla bilgi için apple.com/tr/apple-watch-hermes veya hermes.com/applewatchhermes adresini ziyaret edin.

Yeni Apple Watch kayışları bugünden itibaren apple.com ve Apple Store uygulamasından sipariş edilebilir ve 18 Eylül Cuma gününden itibaren satışa çıkacak. (PRODUCT)RED renkteki Solo Loop ve Örgü Solo Loop Ekim sonunda satışa sunulacak. Solo Loop ve Örgü Solo Loop kayışlar, Apple Watch Series 4 ve daha yeni Apple Watch modelleriyle uyumludur.

watchOS 7, Apple Watch Series 3 ve daha yeni modeller için 16 Eylül’de kullanıma sunulacaktır ve iOS 14 sürümü yüklü iPhone 6s veya daha yeni iPhone modeli gereklidir. Tüm özellikler her aygıtta kullanılamayabilir.

İLGİLİ HABERLER