Teknoloji

Apple Watch Series 3’e artık resmen “elveda” diyoruz

apple watch series 3

WWDC 2022’de Apple, Apple Watch Series 3’ün watchOS 9‘u desteklemeyeceğini doğrulamıştı. O zamandan beri bu emektar akıllı saatin artık ömrünü tamamladığı konuşuluyordu ki, beklenen olay resmiyet kazandı. Apple, en sonunda Series 3 akıllı saatini online mağazasından kaldırdı.

Apple Watch Series 3 ilk olarak beş yıl önce, 2017’de piyasaya sürülmüştü. O zamanlar, LTE bağlantısını destekleyen ilk Apple Watch modeliydi. Bu özelliği Türkiye’de, henüz o zamanlar eSIM desteği olmadığı için kullanılamıyordu. Series 4 bir yıl sonra piyasaya sürüldüğünde, bu akıllı saat daha ucuz fiyat noktasında bir giriş seviyesi saat olarak seride kaldı. Aynı zamanda, Apple onu mağazadan kaldırana kadar maliyeti de mümkün olduğu kadar düşük tutuldu. Hatta 199 dolarlık yurt dışı fiyatı hep aynı kaldı.

Apple Watch Series 3 gidince artık yeni “giriş seviyesi” Apple Watch SE oluyor

Apple için Series 3 modelini satıştan kaldırma kararı cesur bir karar olarak nitelendirilebilir. İlk kez bir akıllı saate sahip olacaklar için yaklaşık 200 dolarlık fiyat cesaretlendirici bir durumdu. Aynısı, 2000 TL civarında fiyatların bulunduğu Türkiye için de geçerli olabilirdi. Apple, hem bütçesini düşünen hem de biraz daha güncel özelliklere sahip bir akıllı saat isteyenlerin taleplerine, 2020 yılında çıkardığı Apple Watch SE ile cevap vermişti. Buna rağmen Series 3, en ucuz seçenek olarak piyasada tutulmuştu.

Şimdi bir Apple Watch satın almak isteyenlerin, 5999 TL’lik başlangıç fiyatına sahip olan Apple Watch SE’yi tercih etmeleri gerekecektir. Bununla birlikte yeni Apple Watch SE ve Apple Watch Ultra modellerinin gelmesiyle birlikte, 2022 yılında 2017 model bir akıllı saat satın almanın da anlamı kalmadı. Artık SE yeni giriş seviyesi akıllı saat olurken, Series 8 ise normal veya orta segment seçenek olarak nitelendirilebilir. Ultra ise şimdi en üst seviye model unvanını elinde bulunduruyor.

Eğer bir Apple Watch Series 3 sahibiyseniz ve uzun zamandır bunu kullanıyorsanız, artık akıllı saatinizi yenileme zamanı gelmiş gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER