Teknoloji

Apple dünyanın en büyük saat üreticisi hâline geldi

apple watch series 3

Apple geçtiğimiz sonbaharda tanıttığı en yeni akıllı saati Apple Watch 3 ile kullanıcılarına hücresel bağlantı seçeneği de sunmaya başlamıştı. LTE destekli modellerin satışlara olan pozitif etkisi, Apple tarafından fazla detaya girilmeden dile getirilmişti. Araştırma şirketleri tarafından paylaşılan rakamlar, bu etkinin biraz daha somut biçimde görülmesini sağlıyor.

IDC’nin rakamlarına göre, Cupertino merkezli şirket 2017’de 17.4 ila 18 milyon arası saat sevkiyatı gerçekleştirdi. Söz konusu rakamlar, şirketin 2016’ya kıyasla yüzde 50 oranında bir artış kaydettiğini gösteriyor. Bu 18 milyon cihazının yarısının yeni tanıtılan üçüncü nesil Watch olduğu belirtilirken, LTE modelin toplam içindeki payının da yüzde 18 olduğu ifade edildi.

Apple’ın 2017’de akıllı saat pazarında gösterdiği performans için “çok iyi” demek bile durumu anlatmak için yetersiz kalabilir. Şirket, 2017’nin son çeyreğinde İsviçre saat endüstrisinin tamamından daha fazla akıllı saat sevkiyatı gerçekleştirmeyi başardı. IDC’nin araştırma direktörü Francisco Jeronimo, bu performansıyla Apple’ın dünyanın en büyük saat üreticisi hâline geldiğini belirtiyor.

Apple Watch satışlarını “Diğer” kategorisinde değerlendiriyor

Apple Watch satışları, şirketin finans raporunda “Diğer” kategorisi altında değerlendiriliyor. Söz konusu kategorideki ürün ve servisler, Apple’a 2018 mali yılının ilk çeyreğinde 3 milyar dolar kazandırmıştı. Dolayısıyla Apple’ın akıllı saat pazarındaki çalışmalarının karşılığını sonunda almaya başladığı söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER