Teknoloji

Apple Watch Pro ile uzun zaman sonra ilk kez yeni bir tasarım görebiliriz

apple watch pro

Apple’ın yakında çıkması beklenen Apple Watch Series 8 akıllı saatinin üst düzey versiyonu ile ilgili ayrıntılar son haftalarda giderek fazlalaşıyor. Bloomberg’den Mark Gurman’ın bu ayın başında yayınladığı bir habere göre, giyilebilir cihaz Apple’ın şimdiye kadar bir akıllı saatte sunduğu en büyük ekrana sahip olacak. Sonuç olarak, yeni bir tasarım da gelebilir.

Gurman, Power On adlı e-posta bülteninin en son sayısında ise, Apple Watch “Pro”nun yeni bir tasarıma sahip olacağını söylüyor. Şirket, 2018’de Series 4‘ü piyasaya sunduğundan bu yana giyilebilir ürün serisinin tasarımında büyük değişiklikler yapmadı. Gurman, yeni modelin, yüzde yedi oranında daha büyük bir ekrana uyması için Apple’ın mevcut Series 7 modellerinden “biraz daha büyük” olacağını öne sürüyor. “Ayrıca düz kenarlara sahip olmadığı söyleniyor.” diye ekliyor ve yeni tasarımın “mevcut dikdörtgen şeklin bir evrimini” temsil edeceğini belirtiyor.

Ek olarak, Apple’ın akıllı saatini ekstrem sporlar için daha uygun hâle getirmesi amacıyla kasa için “daha dayanıklı bir titanyum formülasyonunun” kullanılacağı bildiriliyor. Gurman, daha büyük bir pil ve Apple’ın uzun süredir söylentileri süregelen “Düşük Güç Modu” özelliği ile birlikte, Apple Watch Pro’nun tek bir şarjla birkaç gün dayanabileceğini söylüyor. Ayrıca, Apple’ın tüm Series 8 serisi modelleri için hazırladığı söylenen vücut sıcaklığı sensörünü de içerecek.

Üst düzey bir Apple Watch, Apple’ın sonbahar ve sonrası için üzerinde çalıştığı bildirilen birçok üründen biri olarak nitelendiriliyor. Gurman daha önce şirketin önümüzdeki yıla da sarkacak biçimde, sonbahardan itibaren bir yeni ürün tufanına hazırlandığını söylemişti. Şirketin, uzun zamandır yenilemediği ilk HomePod hoparlörünü bile yenileyeceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER