Teknoloji

Apple Watch prototipi ile ultra gizli ürün geliştirme programının içyüzünü görüyoruz

apple watch prototipi

Küçük bir iPod’u andıran güvenlik kasasıyla gizlenmiş bir Apple Watch prototipini gösterdiği iddia edilen yeni görüntüler ve videolar ortaya çıktı. Bu sayede Steve Jobs tarafından inşa edilen, şirketin gizli ürün geliştirme sürecinin arkasında nelerin olduğuna dair fikir ediniyoruz. İlk olarak birkaç ay önce, Twitter kullanıcısı Apple Demo tarafından yayınlanan bu video, cihazın açılmasına ve watchOS 1.0 öncesi bir yazılım yapısında Apple’ın kendi bünyesinde geliştirdiği uygulamalarını çalıştırmasına bakış atma imkanı sunuyor.

Video, prototip donanımı test uzmanlarına teslim etmek için kullanılan orijinal karton ambalajı göstererek başlıyor. “Bu ürün Apple Gizli olarak sınıflandırılmıştır ve “Ultra güvenlik programı olarak tanımlanmıştır” gibi ibareler üzerindeki etiketlerde yer alıyor. “Bu prototip, geri çağrıldığında veya sizin tarafınızdan iade edilmelidir” ifadesi de etiket üzerinde yer alıyor. Prototip cihazın arkasındaki bir etiket ise, bunun bir “PVTe” yapılandırması olduğunu gösteriyor. Bu, daha önce ilk iPhone modeli için de sızdırılmış EVT kartına benzer şekilde, önceki Apple donanım geliştirme çalışmalarında görülen Üretim Doğrulama Testi (mühendislik) terimini simgeliyor.

Dokunmatik ekranlı cihaz açıldığında, Apple’ın kendi dahili uygulamalarını gösterecek şekilde yapılandırıldığını anlıyoruz. Bunlardan biri, “Lisa tester” adlı uygulama. Her ne kadar Lisa Simpson simgesi kullanılsa da, “Lisa” muhtemelen Jobs’un kızına ve onun adaşı, aynı zamanda GUI arayüzüne sahip ilk bilgisayarlardan biri olan Apple Lisa’ya ithaf edilmiş bir uygulama oluyor. Uygulama, test uzmanlarının prototip Watch’un UI öğelerini değiştirmesine olanak tanıyor. Lisa test cihazının içinde bulunan “Springboard yakınlaştırma” uygulaması, 2015’teki ilk Apple Watch’la birlikte gelen orijinal watchOS ana ekranına çok benziyor.

Gezinti için bir Digital Crown yok. Bunun yerine, kasanın sağ tarafındaki düğmeler Ana Ekran ve güç için kullanılabiliyor. Ön taraftaki Ana Ekran düğmesi ve sol taraftaki ses açma / azaltma düğmeleri gibi görünen öğeler hiçbir zaman kullanılırken gösterilmiyor, bu nedenle işlevsel olmadıklarını düşünebiliriz. Ayarlara tıklandığında, cihazın satışı için FCC onayı almadığını belirten bir ifade var, bu da ürünün prototip hâlinde olduğunu doğruluyor.

Prototipin gerçek olduğunu varsayarsak ki, kesinlikle öyle görünüyor, o zaman bu, bir üretim öncesi Apple cihazının dikkate değer örneği olarak kayıtlara geçiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER