Manşetler

Apple Watch parçalarına ayrıldı, kandaki oksijen miktarını ölçebileceği ortaya çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-watch-ifixit-250415-1Apple Watch sahiplerine ulaşmaya başladıktan hemen sonra iFixit tayfasının da bu akıllı saati sökme girişimi geldi. Yapılan işlemlerin sonucunda ilginç bulgular ortaya çıkmış gibi görünüyor. Görünüşe göre Apple Watch’un içinde henüz kullanılmayan bir oksijen sensörü ve Android Wear saatlerindekiyle rekabet edemeyecek bir pil mevcut.

iFixit tayfası tarafından gerçekleştirilen sökme işlemi Apple Watch’taki kalp hızı ölçüm sensörünün gerçekte bir oksimetre olduğunu gösteriyor. Yani, iFixit’in söylediğine göre bu modül sayesinde kalp hızının yanı sıra kandaki oksijen seviyesi de ölçülebilir.

Apple’ın daha fazla sağlık durumu takibine olanak sağlayan bileşen sunacağı, ancak sensörlerin standartlarına uyan sonuçlar vermemesi nedeniyle bundan vazgeçtiği söyleniyordu.

Belki de oksimetre mevcut hâliyle Apple’ın beklediğini karşılamakta yeterli değildi. Ancak gelecekte Apple Watch’a gelecek bir yazılım güncellemesiyle birlikte oksimetrenin diğer yeteneği de kullanıcılara açılabilir.

Ayrıca sökme işlemi sayesinde Apple Watch’ta 205 mAh kapasiteli bir pilin bulunduğu ortaya çıkıyor. LG G Watch R gibi Android cihazlarında aşağı yukarı 410 mAh civarında kapasiteye sahip piller bulunuyor. LG G Watch R bu kapasitede bir pille tek bir şarjda iki gün dayanabiliyor.

Apple’ın işletim sisteminin verimli çalışması sonucunda Apple Watch’un da yarı kapasiteyle benzer bir performans sergilemesi umulabilir. Ancak Apple Watch’un genellikle sabahtan akşama bir günü tek bir şarjla götürebildiği söyleniyor.

apple-watch-ifixit-250415-2

 

Söküm sayesinde ortaya çıkan bir başka durum da S1 SIP’i yerinden çıkarmanın ne kadar zor olduğu. Aslında bunun sayesinde Apple Watch’un gelecekte yükseltme imkanı sağlayabileceği düşünülüyordu, ancak gerçekte Watch’u yeniden inşa etmek için epey fazla miktarda profesyonel işin gerektiği anlaşılıyor.

Apple Watch dün itibarıyla dağıtıma çıktı. Ancak saatin mağaza satışı henüz yapılmıyor, Apple Online Store üzerinden sipariş vermek gerekiyor. Türkiye satışları ise henüz başlamadı ve ne zaman başlayacağı bilgisi de henüz kesinleşmedi.

İLGİLİ HABERLER