Teknoloji

Apple Watch’un güç koruma modu yakında yenilenecek

apple watch cellular inceleme

Apple Watch için hazırlanan yeni güç koruma modu, saatin pil ömrünü uzatmak adına daha kapsamlı bir güç koruma modunu beraberinde getirecek. Bu mod saatin Kontrol Merkezi üzerinden manuel olarak aktif hâle getirilebilecek. Pil ömrü yüzde 10’a indiğinde kullanıcılara bu modu açmaları önerilecek. Pilin doluluk oranı yüzde 80’e ulaştığında ise otomatik olarak kapatılacak.

Güç koruma modu fazla kaynak tüketen bazı özellikleri devre dışı bırakacak. Bu özellikler arasında Sürekli Açık Ekran, kalp atış hızı bildirimleri, aritmi takibi, kalp atış hızı ve kandaki oksijen seviyesi ölçümü bulunuyor. Egzersiz hatırlatıcıları da kapatılıyor.

Eğer saatin bağlı olduğu iPhone kullanıcının yakınında değilse kablosuz ve hücresel bağlantılar da güç koruma moduyla birlikte kapatılacak. Gelen aramalar ve bildirimler de devre dışı bırakılacak.

Apple Watch güç koruma modunda bildirimleri saat başında toplu şekilde gösterecek

Bir uygulamanın data veya Wi-Fi bağlantısına ihtiyacı olursa sistem bu bağlantıları otomatik olarak yeniden devreye alacak. Eğer saat telefonun bağlantı menzilinde ise bildirimler her saat başında toplu olarak gösterilecek.

Yeni güç koruma modunda Apple Watch’un genel performansı da düşürülecek. Dolayısıyla saatin animasyonları ve kullanımı da normalde olduğu kadar pürüzsüz olmayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER