Teknoloji

Apple Watch için hazırlanan son reklam saatin hayat kurtarıcı özelliğine vurgu yapıyor

apple watch güvenlik

Apple, yayınladığı son reklamda, Türkiye’de resmi satışı yapılmayan hücresel ağ destekli Apple Watch akıllı saatin hayat kurtarabilecek bir noktasına değiniyor. Yeni reklamda ABD’nin 911 acil yardım hattına gelen üç çağrının ses kayıtlarından parçalar paylaşılıyor. Her bir çağrının ortak özelliği, acil durumda olan kişilerin bileklerindeki Apple Watch’larıyla iletişim kurması oluyor.

“911” başlıklı ve bir dakika uzunluğundaki reklam sadece ses kayıtlarını sunarken ayrıntıların hiçbirini görüntülü olarak sunmuyor. Yalnızca 911 operatörleri ile ölüme yakın gibi görünen bir durumda Apple Watch’larını kullanmayı başaran kişiler arasındaki üç telefon görüşmesini duyuyorsunuz. Bunlardan bir tanesi suya batan bir arabada boğulmanın eşiğine gelen bir kadın, diğerleri ise biri derin bir kuyuya düşüp bacağını kıran erkek ve açık denize sürüklenen bir paddleboard sporcusu.

Neyse ki, her bir aramanın neticesinde mutlu son var. Apple, reklamın sonunda şu mesajı veriyor: “Saatlerinin yardımıyla Jason, Jim ve Amanda dakikalar içinde kurtarıldı.” Böylelikle Apple Watch’un, acil durumlarda nasıl hayat kurtarıcı olabileceği bizzat yaşamdan örneklerle veriliyor.

Hücresel ağ destekli Apple Watch modelleri eSIM desteğine sahip ve üç yılı aşkın bir süredir, Apple Watch Series 3 modelinden bu yana piyasada bulunuyor. Türkiye’de eSIM desteği geçen yılın başlarından itibaren sunulmaya başladı ve iPhone’larda da bu teknoloji destekleniyor. Ancak Apple, bu desteği henüz Türkiye’de sattığı Apple Watch’ları için desteklemeye başlamadı. Bu nedenle Apple Watch Series 7 ve resmi satışı yapılan diğer Apple Watch modellerinin sadece GPS özellikli versiyonları Türkiye’de satılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER