Teknoloji

Apple Watch Edition serisi tarihe karıştı

Apple Watch Edition Roze Altın

Apple Watch‘un en pahalı versiyonunun üretimi ve satışı durduruldu. Alüminyum gövdeli Apple Watch Series 4 modellerini gördük, ancak daha pahalı olan Edition modelle ilgili herhangi bir atıfta bulunulmuyor. Geçen yılın Apple Watch Series 3 modeliyle birlikte şirket, seramik kasalı ve daha pahalı bir versiyon çıkarmıştı. Bu yıl aynı durum tekrarlanmıyor gibi görünüyor.

Kullanıcılar zaten Apple Watch Series 4 için epey yüksek bir ödeme yapmak zorundalar. Spor kayışlı Apple Watch Series 4’ün Türkiye satış fiyatları 3499 TL’den başlıyor. Henüz Türkiye’de satılmayan Hermes kayışlı çeşitlerinin yurt dışı fiyatları da 1500 dolara kadar çıkıyor.

Hatırlarsanız Apple Watch ilk çıktığında Apple, 18 karat roze veya sarı altından yapılmış kasaya sahip, çok lüks sınıf bir Apple Watch çeşidi de çıkarıyordu. Hatta bunu göstermeleri için Kanye West ve Beyoncé’nin de aralarında bulunduğu bazı ünlülere bu saatten vermişti. İlk Apple Watch Edition modellerinin Türkiye satış fiyatları 50 bin TL seviyesindeydi.

Apple daha sonraki nesillerle birlikte altından vazgeçmiş, en son geçen yıl Apple Watch Series 3‘ün daha yüksek fiyatlı ve seramik kasalı Edition versiyonunu çıkarmıştı. Ancak şimdi Apple Watch Edition serisi tamamen kaldırılmış gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER