Teknoloji

Apple Watch 3 iPhone’suz telefon görüşmesi desteğini hemen sunmayabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple watch 3Apple Watch 3 ile ilgili dedikodular son zamanlarda iyiden iyiye ivme kazanmış durumda. Apple’ın yeni akıllı saatini önümüzdeki ay yeni iPhone modelleriyle birlikte tanıtması bekleniyor. Yeni Apple Watch’ta iPhone ile eşleştirmeye gerek kalmadan telefon görüşmesi yapılabileceğine dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Ancak Apple ürünleri konusunda tecrübeli bir ismin sözleri, bu ihtimal konusunda temkinli olmak gerektiğini gösteriyor.

KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, Apple ürünleri konusunda sözüne en çok itibar edilen isimler arasında yer alıyor. Yeni Apple Watch ile ilgili haberlerin ardından müşterilerine bir e-posta gönderen tecrübeli analist, Apple Watch’un telefondan bağımsız görüşme desteğini hemen sunamayacağını belirtti.

Kuo, Apple’ın bu desteği sunmadan önce veri iletimindeki kullanıcı deneyimini iyileştirmek için çalışacağını dile getirdi. KGI Securities analisti, Apple Watch ile görüşme yapılabilmesi için önümüzdeki yılın beklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Tecrübeli analist, yeni Apple Watch’un Skype ve FaceTime gibi VoIP servislerini destekleyebileceğini de dile getirdi. Kuo, mevcut Apple Watch modellerinin FaceTime Audio desteği sunduğunu hatırlattı. Apple’ın yer sıkıntısından dolayı akıllı saatinde geleneksel SIM kartlar yerine eSIM teknolojisini tercih etmesi bekleniyor. eSIM sayesinde Apple Watch’a kullanıcının iPhone’unda bulunan numara üzerinden erişilmesi de mümkün olabilecek.

Apple Watch 3 Qualcomm modem yongası taşıyabilir

Kuo’nun analizinde ilginç bir öngörü de yer alıyor. Tecrübeli analist, Apple ve Qualcomm arasındaki hukuk savaşına rağmen, yeni Apple Watch’ta Qualcomm markalı model yongalarının tercih edilebileceğini belirtti. Kuo, Qualcomm’un yongalarının Intel’in yongalarına kıyasla daha az güç tükettiğine dikkat çekti.

İLGİLİ HABERLER