Teknoloji

Apple Vision Pro’nun yeni duraklarının ipuçları iş ilanlarında görüldü

apple vision pro 2

Apple Vision Pro karma gerçeklik başlığı şubat ayının başında ABD’de satışa sunulmuştu. Cupertino merkezli şirketin fazla zaman kaybetmeden Vision Pro’yu daha çok ülkede piyasaya sürmeye hazırlandığına dair haberler de gündeme gelmişti. Apple’ın internet sitesindeki iş ilanları da bu haberleri destekler nitelikte.

Apple’ın internet sitesindeki iş ilanlarıyla Avustralya, Çin ve Japonya’da Vision Pro ile çalışacak uzmanlar aranıyor. Bu da sanal gerçeklik başlığının yeni duraklarının nereler olduğu konusunda oldukça net bir ipucu veriyor. Söz konusu ilanların artık kaldırılmış olduğunu belirtmekte fayda var.

Apple ilanlarla bahsi geçen ülkelerde “Brifing Deneyimi Uzmanı” istihdam etmeyi amaçlıyor. İş tanımına göre, işe alınacak kişi ürün hakkında bilgi edinmek ve satın almak isteyen kurumsal müşterilere Vision Pro’yu sunmak üzere Apple’ın satış departmanında çalışacak. Tanımda Vision Pro ve visionOS platformundan özellikle bahsediliyor.

İlan tanımında şu ifadeler yer alıyor: “Kurumsal Brifing Deneyimi Uzmanının hedefi, kurumsal kullanıcıya tutkuyla bağlı olan Apple Vision Pro için mümkün olanın sanatını göstermektir. Ürünün yeteneklerini ve devrim niteliğindeki yeni teknolojisini sunan gösteriler tasarlayacak ve sunacaksınız. Ayrıca müşterilerin teknolojiye, VisionOS platformuna ve ürünün kendisine yatırım yapmasına ilham veren çözümleri, temsili kullanım örneklerini ve dönüştürücü kullanıcı iş akışlarını da sergileyeceksiniz.”

İş ilanlarının kaldırılmış olması, Apple’ın bu pozisyonları doldurmuş olabileceğini düşündürüyor. Ancak dedikodu değirmenine daha fazla su taşımamak için de bunun yapılmış olabileceğini belirtmek gerekiyor.

Apple Vision Pro şu anda sadece ABD’de satılıyor

Apple Vision Pro şimdilik sadece ABD’de satılıyor. Ancak Apple’ın yakında visionOS sanal klavyesi için Çince, Fransızca, Almanca, Japonca ve Korece dillerine yönelik destek sunacağı söyleniyor. Analist Ming-Chi Kuo, Vision Pro’nun haziran ayında gerçekleştirilecek WWDC 2024 öncesinde daha fazla ülkede satışa sunulmasını beklediğini daha önce dile getirmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER