Teknoloji

Apple Vision Pro’nun üretiminde hedef küçülttü

apple vision pro

Apple Vision Pro adını taşıyan ilk karma gerçeklik başlığını geçtiğimiz ay gözler önüne çıkarmıştı. The Financial Times’ın haberine göre, şirket Vision Pro üretimi ve teslimatları için daha önce belirlediği hedefi ciddi ölçüde küçülttü. Daha önce 2024’te 1 milyon Vision Pro teslim etmeyi hedefleyen şirketin bu sayıyı 400 bine çektiği söyleniyor.

Apple’ın bu kararı karma gerçeklik başlığının karmaşık tasarımından kaynaklanan üretim sorunları nedeniyle aldığı belirtiliyor. Haberde Apple’ın daha uygun fiyatlı ikinci nesil bir karma gerçeklik başlığı çıkarma planının da bu sorundan etkilendiği bilgisi yer alıyor.

Vision Pro’nun üretimi Çinli Luxshare tarafından gerçekleştiriliyor. Apple aralarında AirPods ve bazı MacBook modellerinin bulunduğu başka ürünleri için de Luxshare ile çalışıyor. Vision Pro teslimatları için hedefin küçültüldüğüne dair haberlerin çıkmasının ardından Luxshare hisseleri de değer kaybetti.

İkinci nesil Apple Vision Pro 2025’te bekleniyordu

Apple’ın ikinci nesil karma gerçeklik başlığını 2025’te tanıtması bekleniyordu. Şirketin bu nesilde hem üst segment hem de uygun fiyatlı bir modele yer vereceği tahmin ediliyordu. Ancak son haber, şirketin yol haritasının tamamen değişebileceğinin sinyalini veriyor.

Apple Vision Pro’nun üreticisi konumundaki Luxshare, uzun vadede Cupertino merkezli şirket için her yıl 18 milyon karma gerçeklik başlığı üretmeyi hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER