ManşetlerTeknoloji

Apple’ın Vision Pro’su parçalarına ayrıldı, detaylı bir şekilde incelendi

apple vision pro

Apple’ın en yeni ve dikkat çekici ürünlerinden biri olan Vision Pro, teknoloji dünyasında büyük bir merak uyandırdı. Geçtiğimiz hafta ürünle ilgili bazı gizli detaylar ortaya çıkmıştı. Bunlardan en dikkat çekici olanı, cihazın iki farklı türde Lightning benzeri bağlantı noktasına sahip olmasıydı. Ancak şimdi, iFixit’in yayınladığı ilk parçalama videosu sayesinde, Vision Pro’nun ağırlık faktörlerinden tutun da, değiştirilmesi muhtemelen pahalı olacak parçalara kadar birçok sorunun cevabını bulabiliyoruz.

Vision Pro’nun teknik yapısı ve tamir süreci

Vision Pro’nun batarya kablosu ve kayış kolları için kullanılan Buff Lightning bağlantılarını ayırmak oldukça kolay. Bunun için yalnızca bir SIM çıkartma aracı gerekiyor. Bu adımdan sonra, cihazın parçalarını ayırma işlemi, Apple donanımlarında alışık olduğumuz üzere, ısı tabancası kullanımı, levye ile açma, vidalar, braketler ve bağlantı noktaları içeriyor.

iFixit’in videoya eşlik eden blog yazısı, Vision Pro’nun EyeSight özelliğine derinlemesine bir bakış atıyor. EyeSight’ın tek bir video akışı olmadığını, gözlerinizin “bir sürü video”sunu içerdiğini belirtiyor. OLED panel, birden fazla yüz imajını göstererek başlıyor, bu imajlar bölünüyor ve bir lenticular katmanından geçiriliyor. Bu işlem, imajın tüm alanı kaplayacak şekilde genişlemesini sağlayan başka bir “benzer lenticular” katmanından daha geçiyor ve ardından iki farklı imaj olarak, gözlerinize 3D etkisi veren ikincil bir lense ulaşıyor.

Bu süreçlerin tümü bir araya geldiğinde, birçok incelemecinin Vision Pro’nun dış ekranında gözleri görmeyi zorlaştıran bulanık ve soluk imajlardan şikayet etmesine neden oluyor.

iFixit CEO’su Kyle Wiens’in bir tweet’inde, dış katmanların çıkarılmasıyla birlikte, etrafındaki kameraların ve sensörlerin de açığa çıktığı Vision Pro ve ekranın nasıl göründüğüne dair bir görüntü bulunuyor. Video oldukça hızlı bir şekilde ilerliyor. Ancak daha fazlası var; iFixit, başlığın bir videoda anlatılamayacak kadar karmaşık olduğunu söylüyor ve “bu tavşan deliğinin ne kadar derin olduğunu” gösteren yeni bir video vaadinde bulunuyor.

Apple’ın Vision Pro’su, teknoloji meraklıları için sadece bir başlık setinden çok daha fazlasını sunuyor. İçerdiği yenilikçi teknolojiler ve tamir süreçlerindeki kolaylıklar, bu ürünü özellikle teknik detaylara meraklı kullanıcılar için cazip kılıyor. Vision Pro’nun piyasaya sürülmesiyle, Apple bir kez daha teknoloji dünyasında önemli bir adım atmış oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER