Eğlence

Apple orijinal içeriklerini üçüncü taraf kanallarla birleştirip sunacak

apple video

Apple yeni video servisini bu akşam düzenleyeceği etkinlikte gözler önüne çıkaracak. Tanıtıma saatler kalmasına rağmen, hâlâ yeni iddialar ortaya çıkmaya devam ediyor. Fiyat konusu da söz konusu iddialar arasında önemli yer tutuyor. The Wall Street Journal‘da yer alan habere göre, Apple yeni TV uygulaması üzerinden HBO, Showtime ve Starz gibi kanallara ayda 9.99 dolar karşılığında abone olma imkanı sunarken, bu aboneliklerle birlikte kendi orijinal içeriklerini de izleyicilere ulaştıracak.

Eğer bu iddia doğru çıkarsa, Apple’ın yaklaşımının Amazon‘un Prime Video Kanalları’na yakın bir yerde duracağı söylenebilir. Söz konusu serviste de odak noktasında üçüncü taraf servislere erişme imkânı bulunuyor.

Apple’ın bu akşamki etkinliğinde yeni haber servisini de duyurması bekleniyor. Bu serviste ayda 9.99 dolar karşılığında abonelere 200’den fazla dergi ve gazeteye erişim imkanı sunulmasına kesin gözüyle bakılıyor. Apple’ın söz konusu serviste öncelikli odak noktasında geleneksel ekonomi haberlerinden ziyade genel haberlere, siyasete, ve yaşam tarzlarına odaklanması bekleniyor.

Apple video servisiyle özellikle ABD’de iyi bir teklif sunacak gibi görünüyor. Örneğin, HBO Now için ülkede ayda 15 dolar abonelik ücreti ödemek gerekiyor. Bahsi geçen formatta Apple, üçte bir tasarruf imkanıyla birlikte daha fazla içerik de sunacak gibi görünüyor. Apple’ın orijinal içerikleri ve üçüncü taraf desteğiyle sunacağı katalogun Netflix ve Amazon Prime Video’ya karşı nasıl ilgiyle karşılanacağı merakla bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER