Teknoloji

Samsung ve Apple akıllı telefon pazarında zirveyi bırakmıyor

apple iphone 13 pro

Apple, 2022’nin ilk çeyreğinde küresel akıllı telefon pazarının en başarılı ikinci üreticisi oldu. Cupertino merkezli şirket, yüzde 23.4 ile pazarın lideri olan Samsung‘u takibe devam ediyor.

BanklessTimes sitesinin haberine göre, Samsung ve Apple’ın akıllı telefon pazarının liderliği için mücadelesi 2022’nin ilk çeyreğinde de tüm heyecanıyla devam etti. Samsung yılın ilk çeyreğinde 73 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirdi. Apple ise bu dönemde 56 milyon iPhone sattı. Şirketlerin pazar payı yüzde 23.4 ve yüzde 18 olarak sıralanıyor.

Cupertino merkezli şirketin pazar payının bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2.2 oranında arttığı görülüyor. Pazarın genelinin yüzde 8.9 oranında küçüldüğünü göz önüne alınca bu tablo biraz daha anlamlı hâle geliyor.

Çinli üreticiler Xiaomi, Oppo ve Vivo da küresel akıllı telefon pazarında ilk beşi tamamlayan şirketler oldu.

Apple’ın rakiplerine kıyasla daha pahalı telefonlar satmasına rağmen listede ikinci sırada yer alması şirketin başarısını daha dikkat çekici hâle getiriyor. Cupertino merkezli şirketin üst sınıf akıllı telefon pazarının zirvesinde yer aldığını da ayrıca belirtmek gerekiyor. Counterpoint Research’ün verilerine göre, yılın ilk çeyreğinde “ultra premium” fiyat segmentinde satılan telefonların üçte ikisini iPhone 13 Pro ve Pro Max’ler oluşturdu.

2022’nin ilk çeyreğini oldukça başarılı geçiren Apple’ın yılın son çeyreğinde de bu başarıyı tekrarlaması ve hatta geride bırakması sürpriz olmayacaktır. Şirketin eylül ayında iPhone 14 serisini tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor. Yılın son çeyreği itibarıyla bu telefonların dünyanın pek çok ülkesinde satışta olması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER