Teknoloji

Apple ve Intel 2013’te iWatch kol saati çıkarmak için birlikte çalışıyor

Akıllı cihaz özellikleri barındıran kol saatleri geçmişte çekilmiş olan gelecek konulu filmlerin vazgeçilmez nesnelerinden bir tanesiydi, ancak yaşadığımız zamanda bu akıllı saatlerin yaygın bir kullanım bulduğunu söyleyemeyiz. Ancak gelen haberlere göre Apple ve Intel gidişatı değiştirebileceklerini düşünüyor. İki şirketin 2013 yılında “iWatch” olarak adlandırılabilecek bir cihaz çıkarmak için birlikte çalıştığı söyleniyor. iPhone veya iPod gibi Apple cihazlarına Bluetooth üzerinden bağlanacak bu aksesuar söz konusu cihazlardan bilgi ve içerik çekebilecek.

Apple ve Intel’in birlikte geliştireceği bu cihaz 1.5 inç’lik, RiTDisplays tarafından üretilmiş ve üzeri ITO kaplı cam ile örtülmüş PMOLED ekran barındıracak. Yüksek güç tüketimi gerektirmeyen Bluetooth 4.0 teknolojisi de Apple’ın bu saatinin en önemli özelliklerinden biri olacak. Ne yazık ki, bunların dışında elde çok fazla bilgi yok.

Akıllı kol saatleri üretme fikri Apple’a çok yabancı sayılmaz. Şirket geçen yıl, altıncı nesil iPod nano’ların birer kol saati gibi kullanılmasına izin verecek çeşitli kayışları piyasaya sürmüştü. Belki de bu şekilde insanların bu fikre ne kadar ilgi göstereceğini bir anlamda test etmiş oldu. Tabii ki, iWatch olarak anılan muhtemel cihaz çok daha farklı bir kullanım senaryosuna sahip olacak. Özellikle iPhone sahipleri böyle bir aksesuar çıksa ilgi gösterir gibi geliyor.

İlgili >> Mobilegeeks.de

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER