2007 yılına geri dönüş yaptığımızda Cisco’nun Apple’ı, “iPhone” markasının ticari kullanım haklarını ihlâl ettiği gerekçesiyle dava ettiğini görüyoruz. Cisco bu ismin kullanım haklarını 2000 yılında, internete geleneksel PC’nin dışında kalan cihazlarla da bağlanmak için yollar arayan şirketi satın aldığında elde etmişti. Apple ise o zamanlar henüz “akıllı” olarak adlandırmadığı cep telefonuna “iPhone” adını vermek için Cisco ile yoğun pazarlıkları sürdürüyordu.
O zamanların üstünde sekiz yıl geçtikten sonra, iPhone’un Apple’ın simgesel ürünlerinden biri ve dünyanın en popüler akıllı telefon modeli olduğunu görüyoruz. Cisco da bu durumu kabullendi ve şimdi iPhone’dan yararlanan şirketler arasına giriyor. Apple ile iş ortaklığına adım atan Cisco, kendi iPhone ve iPad’lerini ofislere götüren yöneticiler ve ofis çalışanları için ağı üzerinde “hızlı geçiş” hizmeti sunmaya başlıyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple’ın yeni CEO’su John Ternus iPhone Duo hakkında ilk kez bu kadar açık konuştu

Apple iPhone fiyatlarını 2027’de bir kez daha artırabilir

Apple ekransız sağlık bilekliği geliştiriyor, yapay zeka rozetini bekletiyor

Apple bu kez yeni bir ürün değil konser salonu açıyor

iPhone 18 Pro söküldü ve ekran onarımında dikkat çeken sorun ortaya çıktı
Bu iş ortaklığı kurumsal pazara daha fazla şekilde yayılmak isteyen Apple’ın ikinci büyük işbirliği olarak nitelendirilebilir. Şirket daha önce de başka bir kurumsal rakip olan IBM ile iş ortaklığını başlatmıştı.
Cisco ve Apple arasındaki işbirliğinin duyurusunda Cisco ağlarının ve iOS cihazlarının optimize edilerek, kullanıcılara daha iyi performans sunma hedefi için, birlikte daha verimli ve güvenilir şekilde çalışmasının sağlanacağı kaydediliyor.



