Teknoloji

Apple ve IBM iOS’i ofisin kralı yapmak için işbirliği yapıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-ibm-ceo-160714

Apple ve IBM ”simge ortaklık” olarak adlandırdıkları bir işbirliğine gidiyor. Teknoloji dünyasının iki devi, bu ortaklıkla işlerin yapılış biçimini değiştirmeyi, mobilite konusunda yaşanan zorlukların üstesinden gelmeyi ve mobilin öncülük ettiği iş dünyasında parlamayı amaçlıyor. Kısacası iki şirket kurumsal pazara hakim olmak için güçlerini birleştiriyor. IBM bu işbirliğine büyük veri ve analiz uzmanlığıyla katkıda bulunurken, Apple iPhone ve iPad’in zarif kullanıcı deneyimini karışıma dahil edecek. Bu ortaklığın temel odak noktası bireysel kullanıcılar olan Apple’ı önemli bir kurumsal güce dönüştürebileceği ve Cupertino merkezli şirketle Microsoft arasındaki rekabeti başka bir alana doğru genişletebileceği belirtiliyor.

Söz konusu ortaklık çerçevesinde IBM, kurumsal müşterilerine Apple ile birlikte tasarlanan kurumsal yazılımlar barındıran iOS cihazları satacak. Bu uygulamaların önümüzdeki sonbahar itibarıyla yayınlanacağı belirtilirken, 2015’te bu uygulamaların sayısının artacağı ifade edildi. Her iki şirket de perakende, sağlık, bankacılık, telekomünikasyon, seyahat ve sigortacılık gibi sektörlerin ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanan yeni bir mobil uygulama kategorisi oluşturulacağının sözünü verdi. IBM’in bulut altyapısını kullanacak bu uygulamaların Apple’ın iCloud gibi servislerinden de faydalanacağı ifade edilirken, Apple kurumsal müşterileri için ayrı bir AppleCare servisi oluşturacağını açıkladı.

Apple CEO’su Tim Cook kurumsal ihtiyaçları karşılayacak makul bir çözüm sunmak için çareyi şirket dışında aradıklarını kabul etti ve Apple’ın basit bir deneyim oluşturma ve cihaz inşasında iyi olduğunun altını çizdi. Kurumsal pazarı dönüştürmek için gerekli olan derin endüstri uzmanlığının kendi DNA’larında olmadığını söyleyen Apple CEO’su, IBM’in bu özelliğe sahip olduğunu dile getirdi.

Apple bu ortaklık öncesinde de büyük şirketlere iPhone ve iPad ile girmeyi başarmıştı. IBM’in desteğiyle birlikte bu giriş sürecinin biraz daha ivme kazanması bekleniyor. Kurumsal dünyada fethedilmesi gereken yeni bir seviye olduğunu söyleyen Cook, bunu tek başına yapamayacaklarının farkında olduklarını ve IBM ile benzer bir ruha sahip olduklarını sözlerine ekledi. IBM CEO’su Ginni Rometty ise yenilikleriyle insanların hayatını dönüştüren Apple ile birlikte çalışmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.

[Görsel – IBM (Flickr)]

İLGİLİ HABERLER