Teknoloji

Apple uzay grisi renkli Magic Mouse, Keyboard ve Trackpad’i sonlandırıyor

Eğer uzay grisi renkli Magic Mouse, Keyboard veya Trackpad gibi bir Apple aksesuarı isterseniz, şimdi tam sırası, çünkü bu ürünlerin satışı sonlandırılıyor. Apple online mağazadaki ürün sayfalarında bu ürünlerin satışının stoklar tükeninceye kadar devam edeceği mesajı yer alıyor. Apple Türkiye online mağazasını kontrol ettiğimizde de, her bir uzay grisi renkli ürün için “Stoklar tükenene kadar geçerlidir.” mesajı görüntüleniyor.

Benzer bir mesajı daha öncede stokları tamamen tükeninceye kadar satışta kalmaya devam eden iMac Pro için görmüştük. Artık Apple’ın uzay grisi masaüstü bilgisayarı ortalıkta olmadığına göre, şirketin uzay gri aksesuarları yapmayı bırakmaya da karar verdiği anlaşılıyor.

Apple’ın birlikte kullanım için harici farelerin ve klavyelerin hâlâ talep gördüğü M1 işlemcili MacBook’ları piyasaya sürerken uzay grisi rengi koruduğu düşünüldüğünde bu karar biraz tuhaf gelebilir. Koyu renkli aksesuarların kullanımdan kaldırılması, akıllara Apple’ın yeni MacBook tasarımıyla birlikte uzay grisi renkten tamamen vazgeçeceği ve yeni iMac‘lerde olduğu gibi farklı renklere sahip tasarım benimseyeceği ihtimalini güçlendiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER