Manşetler

iOS 10 ile birlikte kullanılmayan Apple uygulamaları silinebilecek

apple uygulamaları

apple uygulamalarıApple iOS 10 ile birlikte iPhone ve iPad sahiplerine iOS cihazlarında yüklü gelen uygulamalar üzerinde daha fazla kontrol imkanı sunacak.

Apple, tarihinde ilk kez iOS cihazlarında önceden yüklenmiş şekilde sunduğu Haritalar, Hesap Makinesi, Müzik, Videolar gibi uygulamaları kaldırma ve bunları daha sonra App Store üzerinden yeniden indirme fırsatı veriyor. Tüm bu temel iOS uygulamaları App Store’a, açıklamaları ve ekran görüntüleriyle birlikte çoktan eklenmiş.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iOS 10: Zenginleştirilen kilit ekranı, tasarımları yenilenen uygulamalar

Görsel: The Verge
Görsel: The Verge

İlginçtir ki, Apple’ın WWDC açılış konuşmasında ne Tim Cook ne de yazılım mühendisliğinden sorumlu kıdemli yönetici Craig Federighi, yüklü gelen uygulamaları kaldırma özelliğinden bahsetmedi. Üstelik bu işlev iOS 10 ile ilgili yenilikler bulutu içinde de yer almıyordu.

apple uygulamalarıApple’ın bugün yayınladığı geliştirici beta sürümünü indirenler de söz konusu değişiklikleri doğruluyor. Mesajlar, Fotoğraflar ve Kamera gibi uygulamalar silinemiyor. Muhtemelen bu Apple uygulamaları sisteme sıkı şekilde bağlandığı için Apple kaldırılmalarına müsade etmiyor.

Apple uygulamalarının kaldırılmasına izin verilmesi, kullanıcıların alternatif uygulamalara yönelip Apple’ın sunduklarını da cihazda tutmalarının önüne geçecek. Örneğin bir kullanıcı Mail yerine Gmail’i, Müzik yerine Spotify’ı, Takvim yerine Outlook’u koyup, vazgeçtiği Apple uygulamalarını iPhone veya iPad’inden silebilecek.

İLGİLİ HABERLER