Teknoloji

Apple uygulama içi satın almaların hediye edilmesine izin veriyor

apple app store

Apple, MacRumors‘ın haberine göre, uygulama içi satışların hediye edilmesiyle ilgili ilkelerinde değişikliğe gitti. Önceleri sadece parası verilmiş uygulamaları hediye etmek mümkün oluyordu, ancak uygulama içi satışı yapılan içerikler için böyle bir imkan yoktu.

Apple’ın App Store İnceleme Yönergeleri içinde konuyla ilgili bazı değişiklikler yapıldı. Daha önce var olan “Uygulamalar doğrudan veya dolaylı olarak uygulama içi satın alınmış içeriklerin, özelliklerin veya diğer tüketilebilir eşyaların diğerlerine hediye edilmesine izin vermemeli.” şeklindeki ifade değiştirildi. Şimdi, “Uygulamalar uygulama içi satın almaya açık olan nesnelerin hediye edilmesine izin verebilir. Bu hediyeler ancak ilk satın alan kişi tarafından iade edilebilir veya değiştirilemez.” şeklinde bir ifade bulunuyor.

Freemium, yani başlangıçta belirli bir kısmı ücretsiz olan uygulamalar ve oyunlar giderek daha popüler hâle geldi. Özellikle PUBG ve Fortnite gibi oyunlar bu tarz içeriklerin daha da popüler hâle gelmesini sağladı. Bu nedenle Apple’ın insanların harcama alışkanlıklarını ve eğilimlerini dikkate alarak böyle bir değişikliğe gitmesi memnun edici.

Apple’ın bu değişikliği ne zaman uygulamaya koyacağını bilmiyoruz. Şu anda uygulama sayfası içinde bulunan üç noktalı ikona tıklattığımızda sadece “Uygulamayı Paylaş” ya da “Geliştiriciden daha fazlası” bağlantılarını görüyoruz. Paralı uygulamalar içinde “Uygulamayı hediye et” şeklinde üçüncü bir seçenek daha bulunuyor. Ancak uygulama içi satın almaların hediye edilmesiyle ilgili özel bir seçenek görmüyoruz.

İLGİLİ HABERLER