Teknoloji

Apple üçüncü taraf uygulamalarda açılan hesapları silmeyi kolaylaştıracak

apple app store

Apple, çarşamba günü yaptığı açıklamada, 31 Ocak 2022’deki uygulama gönderimlerinden başlayarak, uygulamalarında hesap oluşturmanın bir yolunu sunan geliştiricilerin bu hesapları silmenin bir yolunu da sunmasını isteyeceğini kaydetti. Hesap silme gereksinimi, ilk olarak WWDC 2021’de, Apple’ın geliştirici yönergelerinde yapılan diğer birkaç değişikliğin yanında duyurulmuştu.

Hesap silme çok büyük bir yenilik olmasa da, kolaylık sağlayacağı söylenebilir. Uygulamaların ne sıklıkta hesap gerektirdiğini ve bir uygulamayı, ona bağlı şirketle ilişkinizi sonlandırmadan silmenin ne ölçüde kolay olduğu göz önünde bulundurulursa, memnuniyetle karşılanacaktır. Apple’ın duyurusu, geliştiricilerin yalnızca hesaplarını uygulama içinden açan kullanıcıların silmeye başlamasına izin verdiğini belirtiyor. Bu nedenle söz konusu hesap silme özelliklerinin olası kullanımları, işlemin bir bölümünde sizi bir tarayıcıya yönlendirebilir.

Ayrıca Apple, birkaç gün önce iOS’te görülen ve daha belirgin hâle gelen uygulama raporlama aracının kullanıma sunulduğunu da doğruladı. Şirket, “Sorun Bildir” düğmesinin kullanıma sunulduktan sonra iOS 15, iPadOS 15 ve ayrıca macOS Monterey’de kullanılabileceğini söylüyor. Bu düğme, kullanıcıların satın almadıkları uygulamalar için bile dolandırıcılık veya saldırgan içerik, kötüye kullanım ve yasa dışı içeriği bildirmelerine olanak tanır.

Apple, App Store’da yakın zamanda başka değişiklikler de yaptı. Örneğin, şirketin kendi uygulamalarının yorumlanmasına ve puanlanmasına izin vermek bunların arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER