Eğlence

Abone sayısını artıran Apple TV Plus HBO Max’e yaklaşıyor

apple tv plus 11 eylül breaking bad
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple TV Plus neredeyse 3,5 yıl önce yayın hayatına başlamıştı. Özel film, dizi ve programların bulunduğu servis, henüz rekabette söz sahibi hâline gelmiş durumda değil. Buna rağmen, Apple’ın platformu yavaş da olsa büyümesini sürdürüyor. Güncel veriler, son beş aylık dönemde Apple TV Plus’ın küresel pazar payının arttığını ve HBO Max’e yaklaştığını gösteriyor.

JustWatch‘un verilerine göre, Apple’ın geçtiğimiz yılın temmuz ayında ücretsiz deneme süresini kısaltmasının ardından bir abone kaybı yaşandı. 2021’in temmuz ve eylül ayları arasındaki dönemde yüzde 5 oranında abone kaybeden platform, bu kaybı 2021’in ekim ayında telafi ederek pazar payını yine yüzde 5’in üstüne çıkardı.

Platformun abone sayısındaki artışta yayına giren Foundation ve Invasion gibi yeni dizilerin ve The Morning Show gibi dizilerin yeni sezonlarının başlamasının etkili olduğu düşünülüyor.

Geçtiğimiz aya ait verilere göre, Apple TV Plus’ın pazar payı yüzde 5.6 seviyesine ulaşmış durumda. HBO Max’e yaklaşan servis, Disney Plus ve Netflix gibi rakiplerinin hâlâ gerisinde. JustWatch’un verilerine göre, HBO Max’in pazar payı Avrupa açılımına rağmen pazar payı yüzde 7 seviyesine geriledi.

İLGİLİ HABERLER