Eğlence

Yenilenen Apple TV kumanda uygulaması yakında iPhone’a geliyor

apple tv kumanda

Dördüncü nesil Apple TV ile ilgili ilk eleştirilerden biri, arama yapmak veya metin girişi gerçekleştirmek için set üstü kutunun uzaktan kumandasınından başka bir aracın bulunmamasıydı. Apple’ın geçtiğimiz yılın sonlarında yayınladığı tvOS 9.1 güncellemesi ise Siri ile sesli arama yapabilme imkanını kullanıcılara sunmuştu. Yolda olan yeni bir güncelleme ise dördüncü nesil Apple TV’lerine uzaktan kumandanın mikrofonunu kullanarak metin girişi yapabilme imkanı sağlayacak. Ancak şirketin planladığı asıl imkan ise iPhone için bir Apple TV kumanda uygulaması yayınlamak. Bu uygulama doğrudan kumandanın yerini alabilecek.

Apple kıdemli başkan yardımcısı Eddy Cue, geçtiğimiz aralık ayında Remote iOS uygulamasının yeni nesil Apple TV ile uyumlu hale gelebilmesi için yenileneceğini açıklamış ve kumandanın tüm yeteneklerine iPhone üzerinden erişilebileceğini belirtmişti.

John Gruber’in The Talk Show isimli podcast’ine katılan Eddy Cue ve bir diğer Apple başkan yardımcısı Craig Federighi, yenilenen Remote uygulamasına dair çeşitli detaylar paylaştı. İkili, uygulamanın dördüncü nesil Apple TV’nin uzaktan kumandası için tam anlamıyla bir “ikame” işlevi göreceğinin altını bir kez daha çekti.

Apple TV kumanda uygulaması sayesinde kullanıcılar, iki kişilik bir oyunu ekstra bir kumandaya ihtiyaç duymadan oynayabilecek. Bunun yeni nesil Apple TV sahipleri adına sevindirici bir haber olduğunu tahmin etmek ise pek zor değil.

Uygulamanın ne zaman yayınlanacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor. Apple’dan daha önce yapılan açıklamalarda çıkış için 2016’nın ilk yarısı işaret edilmişti. Cue ve Federighi ise bu süreyi iki aya indirdi. Dolayısıyla önümüzdeki nisan ayında yeni Remote uygulamasını App Store’da görmemiz mümkün olabilir.

İLGİLİ HABERLER