Teknoloji

Apple kameralı ve hoparlörlü bir Apple TV çıkarabilir

apple tv 4k inceleme

Apple TV uzun süredir yenilenmiş değil. Ancak 2021’de bu durumun değişebileceğine dair söylentiler ve işaretler giderek artıyor. Bunların en yenisi ise oldukça farklı bir cihazı işaret ediyor. Apple’ın Apple TV’yle HomePod unsurlarını da barındıran hoparlör ve kameralı bir cihaz hazırladığı söyleniyor.

Apple’la ilgili iddialar bununla sınırlı değil. Şirketin bir taraftan da Amazon Echo Show ile Google Nest Hub’a benzer ekranlı bir akıllı hoparlör üzerinde çalıştığı söyleniyor. İki cihazın da geliştirme çalışmalarının ilk aşamalarının sürdüğü ve planların değişebileceği belirtildi.

Apple’ın yeni TV aksesuarı pek çok görevi yerine getirecek bir donanıma sahip olabilir. Bir TV aksesuarı olarak internet üzerinden bir şeyler izlemek veya oyun oynamak için kullanılabilecek olan cihazdan yerleşik hoparlörü sayesinde bir tür ses çubuğu olarak da faydalanmak mümkün olabilir. Müzik çalma ve Siri ses komutları gibi HomePod özelliklerini de desteklemesi beklenen cihaz, Facebook’un Portal TV’si gibi bir görüntülü görüşme aracı işlevi de görecek.

Amazon ve Google’ın akıllı ekranlarına benzeyecek olan ikinci cihaz ise iPad ve HomePod’un bir birleşimi olacak gibi görünüyor. Şirketin bu yöndeki hazırlıklarına dair haberler geçtiğimiz ay da gündeme gelmişti. Bu ürünle de görüntülü görüşme yapmak mümkün olacak. Apple’ın ekranı döndürmek ve kullanıcıları takip etmek için bir robotik kol kullanabileceği belirtilmişti.

Apple’ın akıllı ev portföyü kısa süre içinde ciddi bir değişimden geçecek gibi görünüyor. Apple TV yazının başında da belirttiğimiz gibi 2017’den beri yenilenmiyor. Şirket kısa süre önce orijinal HomePod’u satmayı bırakmış ve odak noktasını HomePod mini’ye kaydırmıştı. Yeni Apple TV’nin 120 Hz desteği sunması cihaza yönelik beklentiler arasında öne çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER