Eğlence

Apple TV’de iTunes Filmler ve TV Şovları’nın yerini TV uygulaması alıyor

apple tv

Apple’ın son yenilikçi adımları, bu kez Apple TV’nin kullanıcı deneyimini dönüştürmeye yönelik. Son tvOS beta sürümü, Apple TV’deki iTunes Filmler ve TV Şovları uygulamalarının sonunu işaret ediyor. 9to5Mac’in haberine göre, bu uygulamalar artık tvOS 17.2 sürüm adayında (Release Candidate – RC) bulunmuyor. Geliştiricilere sunulan bu sürüm, beklenmedik hatalar bulunmadığı sürece genellikle herkese açık sürümle aynı oluyor. Apple’ın iTunes uygulamalarını TV uygulamasına entegre etme planı ilk olarak ekim ayında duyurulmuştu.

9to5Mac, tvOS 17.2 sürümünde iTunes Filmler ve iTunes TV Şovları’nın Ana ekran simgelerinin hala mevcut olduğunu, ancak bunların artık TV uygulamasına yönlendirdiğini belirtiyor. Yayınlanan bir yönlendirme ekranı fotoğrafında, “iTunes Filmler ve Satın Almalarınız Taşındı. Filmleri satın alabilir veya kiralayabilir ve satın almalarınızı Apple TV Uygulamasında bulabilirsiniz” yazıyor. Altında “Mağazaya Git” veya “Satın Almalarınıza Git” seçenekleri yer alıyor.

Bu değişiklik, TV uygulamasının iTunes Filmler ve TV Şovları uygulamalarının satın alma, kiralama ve satın alımları yönetme yeteneğini tekrar etmesi nedeniyle herhangi bir temel işlevselliği kaldırmıyor. Bu adım, eskiyen iTunes markasının son kalıntılarını atarak işleri daha akıcı hale getirme ve belki de daha fazla kullanıcıyı Apple TV+ aboneliklerine yönlendirme hakkında olabilir.

Güncelleme, Apple’ın set üstü kutusundaki TV uygulamasına da birkaç özellik ekliyor. Bunlar arasında satın alınan bölümde türe göre filtreleme, mağaza listelerinde kutu setlerinin kullanılabilirliği ve daha kolay gezinme için yeni bir yan çubuk tasarımı bulunuyor.

Apple TV platformu TV+’ı kaliteli içeriklerle zenginleştiriyor

Apple, hizmetler bölümüne daha fazla bağımlı hale geldikçe video içeriğine giderek daha fazla yatırım yapıyor. Türkiye’de henüz faaliyette olmayan Apple TV+ için kaliteli içerikler eklemeyi sürdürüyor. Martin Scorsese’nin “Killers of the Flower Moon” filmi Ekim ayında sinemalarda gösterime girdi ve önümüzdeki aylar için eleştirmenlerden övgü ve ödül sezonu için dikkat çekti. (Zaten 2022’de bir akış platformu olarak En İyi Film Oscar’ını kazanan ilk film oldu.) Scorsese’nin filmi şu anda TV uygulamasında kiralama veya satın alma olarak mevcut ve “daha sonra bir tarihte” Apple TV+’da yer alacak. Apple’ın dikkat çekici orijinal dizileri arasında Ted Lasso, Severance, The Morning Show, Foundation ve Silo gibi yapımlar yer alıyor.

Bu adımlar, Apple’ın içerik ve hizmet stratejisinde önemli bir dönüm noktası oluşturuyor ve kullanıcıların medya tüketim alışkanlıklarına uyum sağlama çabasını yansıtıyor. Apple TV kullanıcıları için bu değişiklik, daha entegre ve akıcı bir deneyim sunacak yenilikler olarak ön plana çıkıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER