Manşetler

Apple TSMC ile yonga üretim anlaşması imzaladı

Samsung ile dünyanın çeşitli yerlerindeki mahkeme salonlarında sık sık karşı karşıya gelen Apple’ın Güney Koreli şirketle olan ticari faaliyetlerini sınırlamak istediği uzun süredir konuşuluyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre, Apple bu yöndeki hamleleri doğrultusunda TSMC ile mobil cihazlarına yonga üretmesi için anlaşmaya vardı. TSMC’nin Apple için yonga üretimine önümüzdeki yıl başlayacağı ve o döneme kadar Samsung’un Apple’ın bir numaralı mobil işlemci tedarikçisi olmaya devam edeceği belirtildi. Gazetenin kaynaklarına göre, yaşanan küçük arızalar nedeniyle TSMC Apple’ın hız ve güç standartlarını karşılamakta sıkıntı çektiği için geçiş süreci uzun tutuluyor.

iphone-5-inceleme-00022

Bu değişimin temel nedeniyse Apple’ın akıllı telefon pazarındaki en büyük rakibi Samsung’a bileşen tedarikçisi olarak ihtiyaç duymayı istememesi. Cupertino merkezli şirket Samsung’dan iPhone ve iPad ekranları tedarik etmekten daha önce vazgeçmişti. 2012 yılında da Apple’ın flaş hafıza ve RAM üretimi için başka tedarikçilerle temasa geçtiği yönünde haberler çıkmış, ancak o dönemde bu arayış Apple’ın tedarikçi çeşitliliğini artırma yönünde bir hamle olarak değerlendirilmişti. Kendi yongalarını tasarlamaya uzun süre önce başlayan Apple, işin üretim kısmında halen diğer üreticilere ihtiyaç duyuyor. Apple ve Samsung’un mobil cihazları yüzünden mahkeme salonlarında karşı karşıya gelmeleri Apple’ın yonga üretimi için başka adreslere yönelmesinin en önemli nedeni olarak göze çarpıyor.

The Wall Street Journal’a göre, Apple ile TSMC arasındaki görüşmeler 2010’dan bu yana devam ediyor. 2011’de tarafların anlaşmaya yaklaştığı, ancak Apple’ın TSMC’ye yatırım yapmayı veya şirketin üretimini tamamen Apple’a ayırmasını şart koşması üzerine TSMC’nin anlaşmadan vazgeçtiği söyleniyor. Bu yeni anlaşmada TSMC’nin Apple’a neler vadettiği veya Apple’ın Samsung’dan uzaklaşmasının ne kadar hızlı olacağı şu an için bilinmiyor.

İlgili >> The Wall Street Journal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER