Manşetler

Apple Touch ID’yi üst sınıf iPhone’lara geri getirmeyecek

iphone se 2022 inceleme apple touch id
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple Touch ID parmak izi tarayıcısını 2017 çıkışlı iPhone X ile birlikte arka plana atmış ve yerine Face ID yüz tanıma çözümünü öne çıkarmıştı. 2017’de tanıtılan iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ın ardından sadece 2020 ve 2022 çıkışlı iPhone SE‘lerde Touch ID’ye yer verilmişti.

Cupertino merkezli şirketin Touch ID’yi modernize ederek yeniden kullanmaya başlayacağına dair dedikodular da uzun süredir etrafta dolaşıyor. Ancak bu kısa vadede mümkün olmayacak gibi görünüyor.

Bloomberg’den Mark Gurman, Power On isimli bülteninin en son sayısında Apple’ın ekran içine yerleştirilmiş Touch ID için testlerini sürdürdüğünü belirtti. Gurman, şirketin iPad Air ve iPad mini’de olduğu gibi Touch ID’yi güç butonuna yerleştirmeyi de test ettiğini dile getirdi.

Bu testlere rağmen, Apple kısa vadede Touch ID’yi üst sınıf iPhone’larda tekrar kullanıma sunmayacak gibi görünüyor. Gurman konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Son birkaç yıldır Apple’ın Touch ID’yi üst sınıf iPhone’lara yeniden ekleyeceği söyleniyor. Şirket de ekran içine ve güç butonuna yerleştirilmiş Touch ID’yi test ediyor. Bu noktada Face ID’nin ana çözüm olmaya devam edeceğine ve Touch ID’nin en azından kısa vadede üst sınıf iPhone’lara dönmeyeceğini düşünüyorum.”

Gurman’a göre, Apple Touch ID’yi iPhone SE’de güç butonuna yerleştirmeyi tercih edebilir. Tecrübeli gazeteci bu konu hakkında somut bir bilgisinin olmadığını ve sadece öngörüde bulunduğunu belirtmeyi de ihmal etmedi.

İLGİLİ HABERLER