Geliştiriciler için beta test süreci bundan böyle daha eğlenceli hâle gelecek. Apple bundan böyle TestFlight üzerinden gerçekleştirilen testlere 2000’e kadar test kullanıcısının katılmasının önünü açıyor. Aynı zamanda beta uygulamaları için iki aylık test süresi tanıyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple, iOS 27 Genel Beta 2 ile Liquid Glass’ı değiştirdi

Apple Watch Series 12 hızlanacak, büyük tasarım değişikliği bekleyecek

Apple iPhone 18 takvimini değiştiriyor, standart model gecikecek

Apple iPhone 18 Pro Max için OLED ekran fiyatını yüzde 20 düşürmek istiyor

Apple’ın OpenAI davasında kritik hakim değişikliği
Bu, hem süre hem de kullanıcı kitlesi bakımından ikiye katlanma durumunun söz konusu olduğunu gösteriyor. Daha önce sadece en fazla 1000 test kullanıcısına 30 günlük süre boyunca uygulamaları deneme izni veriliyordu.
Apple bu değişikliği neden yaptığına dair bir açıklama yapmadı. OS X, iOS, tvOS ve watchOS’in her biri bağımsız, yerelde çalışabilen uygulamalara izin veriyor. Bu nedenle geniş yelpaze yayılmış olan platformların her birinde düzgün sonuçların elde edilebilmesi için test süresinin uzatılması zorunlu hâle geliyor. Ayrıca test kullanıcı sayısını artırmak da kısa sürede daha fazla platformda testleri daha düzgün şekilde gerçekleştirmeyi sağlayacaktır.
Aslında Apple bu değişikliğin işaretini daha önce vermişti. Geçen haziran ayında düzenlenen WWDC 2015 etkinliğinde geliştiricileri etkileyecek bir dizi değişikliğin içinde bunun da yer aldığı açıklanmıştı.
Günün Öne Çıkan Fırsatları






Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.



