Teknoloji

Apple TestFlight içinde süreyi ve beta kullanıcı sayısını artırdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-testflight-cihazlar-111115

Geliştiriciler için beta test süreci bundan böyle daha eğlenceli hâle gelecek. Apple bundan böyle TestFlight üzerinden gerçekleştirilen testlere 2000’e kadar test kullanıcısının katılmasının önünü açıyor. Aynı zamanda beta uygulamaları için iki aylık test süresi tanıyor.

Bu, hem süre hem de kullanıcı kitlesi bakımından ikiye katlanma durumunun söz konusu olduğunu gösteriyor. Daha önce sadece en fazla 1000 test kullanıcısına 30 günlük süre boyunca uygulamaları deneme izni veriliyordu.

Apple bu değişikliği neden yaptığına dair bir açıklama yapmadı. OS X, iOS, tvOS ve watchOS’in her biri bağımsız, yerelde çalışabilen uygulamalara izin veriyor. Bu nedenle geniş yelpaze yayılmış olan platformların her birinde düzgün sonuçların elde edilebilmesi için test süresinin uzatılması zorunlu hâle geliyor. Ayrıca test kullanıcı sayısını artırmak da kısa sürede daha fazla platformda testleri daha düzgün şekilde gerçekleştirmeyi sağlayacaktır.

Aslında Apple bu değişikliğin işaretini daha önce vermişti. Geçen haziran ayında düzenlenen WWDC 2015 etkinliğinde geliştiricileri etkileyecek bir dizi değişikliğin içinde bunun da yer aldığı açıklanmıştı.

İLGİLİ HABERLER