Teknoloji

Apple’ın kayıp eşyaları bulduracak aygıtı yıl sonuna kadar bekleniyor

apple tags
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Aylardır süren dedikoduların ve spekülasyonların ardından, görünen o ki Apple bu yılın sonuna kadar AirTags ya da Apple Tags adını taşıması muhtemel ultra geniş bant takip cihazlarından on milyonlarca üretecek. Apple analisti Ming-Chi Kuo’nun yeni tahminlerine göre, bu cihaz 2020’nin üçüncü çeyreği içinde çıkacak.

Apple Tags / Air Tags adlı cihazın varlığı geçen yıl da çeşitli yayın organları tarafından dile getirilmişti. Fotoğraflarda yurt dışında epey kullanım alanı bulan Tile cihazlarına benzer bir Bluetooth takipçisi görülüyordu. Apple’ın cihazında en son iPhone 11 ve 11 Pro modellerinde yer alan ultra geniş bant radyo yongalarının bulunacağı tahmin ediliyor. Ayrıca bu aygıtlar kullanıcının iCloud hesabıyla da eşleştirilebilecek.

Etiketler sayesinde anahtar, çanta ve bunun gibi kayıp eşyaları bulmak daha kolay olacak. Bul uygulaması aracılığıyla bu etiketlerin yeri takip edilebilecek. Ayrıca iOS 13’te gelen Çevrimdışı Bulma yeteneklerinden de yararlanılacak.

Son zamanlarda çıkan dedikodulara göre, söz konusu etiket cihazları disk biçimde olacak. İçinde Apple’ın yeni U1 konum belirleme yongası yer alacak. Bu donanım hâlihazırda iPhone 11 serisinde yer alıyor. Üç boyutlu balonlar aracılığıyla, artırılmış gerçeklik tabanlı arayüz gibi ortamlar üzerinde kaybolan eşyaların konumunu görmek mümkün olabilecek. iOS 13’ün Apple içinde dolaşan bir sürümünde, “Birkaç adım yürüyün ve bir balon görünene kadar iPhone’unuzu yukarı ve aşağı hareket ettirin.” şeklinde bir ifadenin yer aldığı iddia edilmişti.

Etiketlerin ne zaman piyasaya çıkacağı bilinmiyor. Ancak eylül ayında düzenlenecek iPhone etkinliğinde görmemiz kuvvetle muhtemel görünüyor. AirTags tamamen yeni bir ürün kategorisi olacağı için Apple bunları erken tanıtmayı da düşünebilir. Bu durumda haziran ayında düzenleneceğini tahmin ettiğimiz WWDC, yani Dünya Geliştiriciler Konferansı daha uygun bir alan ortam gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER