Teknoloji

Yurt dışındaki Apple Store’larda ilk HomeKit destekli termostat satışı başladı

the-ecobee3-070715

Apple’ın akıllı ev platformu yeni bir üye daha kazandı. The Ecobee3 akıllı termostat, HomeKit ile uyumlu çalışacak ilk bağlı termostat olacak. The Ecobee3, Kuzey Amerika’daki Apple Store’larda 249 dolar karşılığında satışa sunulurken, Nest’in termostatına bir alternatif teşkil ediyor. Evin sıcaklığını ölçen The Ecobee3, evde birileri olduğu zaman ısıtma ve soğutmayı otomatik olarak ayarlayacak. Böylelikle ev sahiplerinin ısınma masraflarından tasarruf etmesi mümkün hâle gelecek. Kullanıcılar ekstra iki sensörün bulunduğu paketlerden satın alarak The Ecobee3’ü biraz daha akıllı hâle getirebilecek. Sensör paketine sahip olmak için 79 dolar ödemek gerekecek.

The Ecobee3’ün başka bir versiyonu uzun süredir piyasada olsa da, yeni versiyon HomeKit desteğini, dolayısıyla Siri ile kontrol imkanını beraberinde getiriyor. HomeKit desteği mevcut bağlı termostatı atıp yerine The Ecobee 3 almak için yeterli bir sebep olmasa da, HomeKit’in gelişimini göstermesi açısından önem taşıyor.

HomeKit desteği taşıyan tüm ürünler Siri aracılığıyla kontrol edilebiliyor ve evin eve geliş, yatağa gidiş ya da film izlemek gibi farklı eylemlere hızlı biçimde uyum sağlamasının önü açılıyor. HomeKit desteğine sahip ürünlerin sayısı henüz fazla olmasa da, yıl içinde ürün gamının genişlemesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER