Manşetler

Apple Store geçici olarak kapandı, yeni iPad ve iMac’ler bekleniyor

apple store
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple‘ın çevrimiçi mağazası Apple Store, geçici olarak kapandı. Mağazayı ziyaret edenler, “Hemen döneceğiz. Apple Store’da bazı güncellemeler yapıyoruz. Lütfen yakında tekrar deneyin.” şeklinde bir mesajla karşılaşıyor. Bu hareket genellikle Apple’ın yeni bir ürün çıkarmaya hazırlandığı anlamına geliyor.

Apple cephesinde gözler şirketin önümüzdeki pazartesi gerçekleştireceği etkinliğe çevrilmiş durumda. Söz konusu etkinlikte yazılım ve servislere odaklanılması bekleniyor. Dolayısıyla Cupertino merkezli şirket, donanım konusundaki yeniliklerini 1 hafta önceden duyurması şaşırtıcı olmayacaktır.

Bloomberg’in Apple haberleriyle tanınan muhabiri Mark Gurman, hafta sonunda Apple’ın iPad ve iMac serilerini yakında yenileyebileceği konusunda ipucu vermişti. Gurman, Apple’ın yeni iPad ve iMac’leri erkenden tanıtarak 25 Mart’taki etkinlikte tamamen servislerin üstüne odaklanacağını göstermeyi seçebileceğini belirtmişti.

Apple’ın iPad’i yenileyeceğine dair haberler uzun süredir etrafta dolaşıyor. Şirketin iPad mini’yi tasarım değişikliği yapmadan yeni bir donanımla güncellemesi bekleniyor. Yeni tablette A10 veya A11 işlemcinin bulunacağı söyleniyor. Apple’ın 9.7 inçlik standart iPad yerine 10.2 veya 10.5 inç ekranlı başka bir modeli de tanıtabileceği de iddialar arasında yer alıyor.

Apple Store yeniden açıldığında başka hangi ürünleri görebiliriz?

iMac’lerde değişim konusunda ise uzun süredir haber çıkmamıştı. Mevcut iMac kasası 2012’den bu yana değişmiş değil. Yeni iMac’te de değişimin tasarımdan ziyade donanım kısmında olması bekleniyor.

Apple Store yeniden açıldığında kullanıcıların karşısına çok uzun süredir beklenen AirPower ve AirPods 2 de çıkabilir. Bu beklentinin gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceği ise birkaç saat içinde görülecek.

İLGİLİ HABERLER