Teknoloji

Apple kendi Snapchat klonunu oluşturuyor

snapchat ios

snapchat-ios-190215Apple’ın kendi Snapchat klonu üzerinde çalıştığı söyleniyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, şirket hali hazırda iPhone kullanıcılarının video kaydetmesine ve bunların üzerine filtre veya çizim eklemesine izin veren bir uygulama geliştiriyor. Bahsi geçen özellikler, akıllara doğal olarak Snapchat’i getiriyor.

Uygulamanın genellikle tek elle kullanılabilecek biçimde tasarlandığını söyleyen Bloomberg’den Mark Gurman, uygulamadaki videoların bir dakikadan kısa süre içinde çekilebileceğini, düzenlenebileceğini ve internete yüklenebileceğini belirtti. Uygulamanın şirket içinde kullanılan prototip tasarımında videoların Instagram’da olduğu gibi kare formatında gösterildiği konuşuluyor. Kullanıcıların medya içeriklerini başka kişilerle ve diğer sosyal mecralarda paylaşabilecek.

Apple Snapchat klonunu Final Cut Pro ve iMovie ekibi geliştiriyor

Bloomberg’in haberine göre, henüz ismi koyulmayan yeni uygulamayı Final Cut Pro ve iMovie’yi geliştiren ekip hazırlıyor. Cupertino merkezli şirketin yeni uygulamayı 2017’de yayınlamayı planladığı konuşuluyor. Apple’ın iPhone’daki sosyal medya odaklı özellikleri de geliştirme isteği içinde olduğu ve söz konusu uygulamayı bu amaç doğrultusunda geliştirdiği söyleniyor. Şirketin iOS’in sosyal entegrasyonunu artıracağı ve kişilerle içerik paylaşımını kolaylaştıracağı belirtiliyor.

Mevcut entegrasyon ilgi noktalarını, kişileri ve konum tabanlı uygulamalara yönelik tavsiyeleri barındırıyor. Apple’ın bu sosyal entegrasyonu geliştirmeyi istediği söylense de, Bloomberg bu özelliklerin gün yüzüne çıkmayabileceği konusunda uyarıda bulunmayı ihmal etmedi. Bahsi geçen platformun özelliklerinin kapsamının ise farklı ülkelerdeki gizlilik yönetmelikleri doğrultusunda şekilleneceği ifade edildi.

Apple’ın eylül ayında gerçekleştireceği iPhone etkinliğinde sosyal ağ özelliklerine yer verip vermeyeceği bilinmiyor. Bu sorunun cevabının büyük ihtimalle yeni iPhone’un tanıtılacağı 7 Eylülde alınması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER