Manşetler

Apple’dan iPhone ile çekilen fotoğraflar için özel yarışma

shot on iphone fotoğraf yarışması
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple yılın ilk günlerinde, dünyanın en popüler kamerası olarak nitelendirilen iPhone ile çekilen en büyüleyici fotoğrafları kutlamak üzere Shot on iPhone Yarışması düzenliyor. iPhone kullanıcılarını da en iyi fotoğraflarını göndermeye davet ediyor.

22 Ocak ile 7 Şubat arasında düzenlenen yarışmanın jüri üyeleri, tüm dünyadan gönderilen fotoğrafları değerlendirerek kazanan 10 fotoğrafı seçecek. Kazananlar şubat ayında açıklanacak. Kazanan fotoğraflar belirli şehirlerdeki reklam panolarında, Apple mağazalarında ve internette sergilenecek.

Apple’ın 2018 model iPhone’ları kamera tarafında çıtayı biraz daha yükseğe taşıyor. iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone XR; fotoğrafçılığa ayarlanabilir alan derinliğine sahip gelişmiş portrelerden, daha hızlı sensörler, gelişmiş ISP ve ileri düzey algoritmalar gibi çeşitli teknolojilerden yararlanan Akıllı HDR’a kadar pek çok inovasyon getirerek fotoğraflardaki ışıklı alanlara ve gölgelere daha zengin detaylar katıyor.

shot on iphone fotoğraf yarışması
Erdem Summak tarafından iPhone 7 ile çekilmiştir.

Shot on iPhone Yarışması’na nasıl katılabilirsiniz?

Shot on iPhone Challenge’a katılmak için iPhone ile çektiğiniz fotoğrafı #ShotOniPhone etiketiyle Instagram veya Twitter’da yayınlayın. Resim açıklama yazısında, kullanılan modeli belirtmelisiniz. İsterseniz, fotoğrafınızı “ad_soyad_iphonemodeli” biçiminde adlandırarak en yüksek çözünürlük ayarıyla [email protected] adresine de gönderebilirsiniz.

Apple’ın belirttiğine göre, fotoğraflar doğrudan kameradan alınmış ya da Fotoğraflar uygulamasında Apple’ın düzenleme araçları veya üçüncü taraf yazılımlar kullanılarak düzenlenmiş olabilir. Fotoğraf gönderim dönemi 22 Ocak günü Türkiye saatiyle 11:01’de başladı ve 7 Şubat günü 10:59’a kadar sürecek. Yarışmaya katılmak için 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekiyor.

Kazanan 10 fotoğraf; Apple Newsroom, Apple’ın Instagram kanalları, apple.com, Apple mağazaları, Apple WeChat, Apple Twitter hesapları, Apple Weibo hesapları ve dünya çapındaki reklam panolarında sergilenecek. Kazananlara da, 26 Şubat 2019’da veya yakın bir tarihte bilgi verilecek. Apple, fotoğrafını sosyal medyada yayınlayacak olan kullanıcılar için, fotoğraflarını herkese açık hale getirmeleri gerektiğini hatırlatıyor.

Yarışmayla ilgili daha fazla ayrıntıya ve jüri üyelerine bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER