Manşetler

Apple’dan makro fotoğraflar odaklı Shot on iPhone Challenge yarışması

shot on iphone challenge makro

Apple’ın amatörden profesyonele dünyanın her yerinden fotoğrafçıyı davet ettiği Shot on iPhone Challenge makro fotoğrafçılık yarışması başladı. Apple, 16 Şubat 2022 tarihine kadar iPhone 13 Pro veya iPhone 13 Pro Max ile çekilmiş en iyi makro fotoğraflarını göndermeye davet ediyor. Kazananlar ise Nisan 2022’de açıklanacak.

Apple’ın belirttiğine göre iPhone 13 Pro serisi, şimdiye kadar bir iPhone’da bulunan en gelişmiş kamera sistemine sahip ve bu telefonlara sahip olanlar, yeni eklenmiş makro modu sayesinde ilk kez minimum 2 santimetre netleme mesafesiyle keskin, çarpıcı makro görüntüler yakalayabiliyorlar.

Makro fotoğrafçılık sıradan nesneleri olağanüstü hâle getirme ve gerçekte olduğundan daha büyük gösterme yeteğine sahip. Bu nedenle de gerçekten büyüleyici sonuçlar ortaya çıkabiliyor. iPhone makro fotoğrafçılığındaki en ilginç çekim örneklerinden bazıları, saç fırçası, bir meyve parçası, bir ampul, bir içecek üzerindeki bir grup baloncuk veya yaban arısı gibi günlük nesnelerin görüntülerini içeriyor.

shot on iphone challenge makro

Apple, makro çekim özelliğini kutlamayı amaçlayan bu yarışmaya katılmak için kullanıcıların iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max ile çektiğiniz favori makro fotoğraflarını #ShotoniPhone ve #iPhonemacrochallenge etiketlerini kullanarak Instagram ve Twitter’da paylaşmaya davet ediyor. Paylaşım yapacak kullanıcıların, fotoğraflarını çekerken hangi iPhone modelini kullandıklarını da açıklamaya eklemeleri gerekiyor. Arzu eden kullanıcılar ise en yüksek çözünürlükteki fotoğraflarını, dosyayı “ad_soyadı_macro__iPhonemodeli” biçiminde adlandırarak mail yoluyla [email protected] adresine de gönderebilirler. Konu satırında “Shot on iPhone Macro Challenge Submission” yazmalıdır. Fotoğraflar doğrudan kamerayla çekilmiş haliyle veya Fotoğraflar uygulamasında Apple’ın düzenleme araçları kullanılarak ya da üçüncü taraf yazılımlarla düzenlenmiş şekliyle gönderilebilir.

Beşi Apple’dan ve beşi dünyanın dört bir yanından profesyonel fotoğrafçılardan oluşan 10 uzman jüri kazanan fotoğrafları seçmek için birlikte çalışacak. Kazananlar Apple.com‘daki bir galeride sergilenecek ve Apple’ın Instagram hesabında öne çıkarılacak. Ayrıca şirket dijital kampanyalarda, Apple Mağazalarında, reklam panolarında ve hatta halka açık bir sergide bunları sergilemeyi planlıyor.

Yarışma ile ilgili detayları Apple’ın web sitesindeki bu bağlantıda bulabilirsiniz.

Apple’dan Shot on iPhone Challenge makro için iPhone 13 Pro ile makro çekim ipuçları

Apple, Shot on iPhone Challenge makro yarışmasına katılmayı düşünenler için iPhone 13 Pro ile makro çekim yapmaya dair bazı ipuçları da sunuyor. Bunlar aşağıda sıralanıyor:

  • Süjenize yakınlaştığınızdan emin olun. Fotoğraflamak istediğiniz süjeye 2 santimetre kadar yaklaşabilirsiniz.
  • Başlıca odak noktasını kadrajın ortasına yakın bir yere yerleştirin. iPhone ile makro çekim yaparken en net odak noktası burasıdır.
  • Belirli bir odak noktası ayarlamak için vizörde bir alana dokunun.
  • Ultra Geniş görüş alanıyla çekim yapmak için .5x ayarını kulanın ya da daha dar bir kadraj için 1x ayarıyla çekim yapın. Siz süjenize yakınlaştıkça, iPhone 1x kadrajı korurken kameralar arasında otomatik olarak geçiş yapar.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER