Eğlence

Apple’ın web üzerinden TV yayını sunacak bir set üstü kutusu için Comcast ile görüştüğü söyleniyor

apple

The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Apple web üzerinden akış sağlayacak bir televizyon servisi için ABD’nin en büyük kablolu yayın şirketi Comcast ile görüşüyor. Haberde servisin Apple markalı bir set üstü kutu aracılığıyla işleyebileceği belirtilirken, görüşmelerin henüz ilk aşamalarda olduğu ifade edildi. Apple’ın nihai amacı olarak ise canlı TV yayınını ve isteğe bağlı içerikleri internet üzerinden sunmak gösterildi.

apple-bina-logo

Apple’ın kullanıcıların sisteme giriş için Apple ID’lerini kullanmasını teklif ettiği belirtildi. Şirketin böylelikle kullanıcı verilerini kontrol ederek fiyatlarında indirime gitmek istediği, ancak Comcast’in veri kontrolünü bırakma konusunda istekli olmadığı ifade edildi.

Sony ve Google gibi rakiplerinin benzer web TV servisi projeleri geliştirdiği dönemde Apple’ın Comcast ile görüşüyor olması dikkat çekiyor. Apple’ın bu plan dahilinde görüştüğü ilk kablolu yayın şirketi olan Time Warner Cable da geçtiğimiz ay Comcast tarafından satın alınmıştı. Cupertino merkezli şirket Comcast ile anlaşmaya varsa dahi içerik akışını sağlaması için öncelikli olarak lisans anlaşmalarını tamamlaması gerekiyor. Bu da söz konusu servisin faaliyete geçmesi için daha uzun bir süre olduğu anlamına geliyor.

İlgili >> The Wall Street Journal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER