Apple ve Samsung arasında süre gelen patent savaşları pek de kolay sona ereceğe benzemiyor. İki şirket arasında dünyanın muhtelif yerlerinde devam eden hukuk savaşının Japonya ayağında Tokyo’da bulunan bir bölge mahkemesi 31 Ağustos tarihinde Samsung lehine karar almış ve Samsung’un Apple’ın sunucularla müzik ve video eş zamanlama patentini ihlal etmediği yönünde hüküm vermişti.

Mahkeme sözcüsü Yutaka Sakai tarafından açıklanan kararda Apple’ın mahkeme ücretlerini ödemesi de emredilmişti. Söz konusu karar Apple’ın ABD’de kazandığı zaferin hemen ardından gelmişti. Gün itibariyle ise beklenen oldu ve de Apple karara resmen itiraz etti.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni MacBook Pro çok daha hafif olabilir: Apple kasayı baştan ele alıyor

Samsung Galaxy M08 ve F08 uzun güncelleme desteğiyle geldi

Apple macOS’ta Tam Disk Erişimi iznini sıkılaştırıyor

Galaxy A57 ve A37 için Samsung mağazasındaki fiyatlar yükseldi

Galaxy S26 serisinin Samsung Türkiye fiyatı yeniden yükseldi
Apple ile Samsung arasındaki ilişkiler son derece gergin olsa dahi iki şirketin iş ilişkisi halen devam etmekte. Ancak, Apple’ın bu bağları da mümkün olduğunca zayıflatma adına girişimlere başladığı ve diğer bileşen tedarikçilerine yöneldiği biliniyor. Bloomberg’e göre Samsung, Apple’a sattığı parçalardan halihazırda toplam hasılatının %4’ünü elde ediyor.
İlgili >> Bloomberg
Günün Öne Çıkan Fırsatları





REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.


