Apple ve Samsung arasında süre gelen patent savaşları pek de kolay sona ereceğe benzemiyor. İki şirket arasında dünyanın muhtelif yerlerinde devam eden hukuk savaşının Japonya ayağında Tokyo’da bulunan bir bölge mahkemesi 31 Ağustos tarihinde Samsung lehine karar almış ve Samsung’un Apple’ın sunucularla müzik ve video eş zamanlama patentini ihlal etmediği yönünde hüküm vermişti.

Mahkeme sözcüsü Yutaka Sakai tarafından açıklanan kararda Apple’ın mahkeme ücretlerini ödemesi de emredilmişti. Söz konusu karar Apple’ın ABD’de kazandığı zaferin hemen ardından gelmişti. Gün itibariyle ise beklenen oldu ve de Apple karara resmen itiraz etti.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Epic Games, Apple’ın App Store kararlarını bozma girişimine itiraz etti

iOS 26 yüzde 86’ya çıktı, Apple’ın tablosu küçük farkı gösterdi

Apple, farklı uygulamaları tek abonelikte buluşturacak

Samsung Galaxy Watch Ultra 2’nin pilinde dikkat çeken artış

Samsung Galaxy A18 için ilk yazılım çalışmaları ortaya çıktı
Apple ile Samsung arasındaki ilişkiler son derece gergin olsa dahi iki şirketin iş ilişkisi halen devam etmekte. Ancak, Apple’ın bu bağları da mümkün olduğunca zayıflatma adına girişimlere başladığı ve diğer bileşen tedarikçilerine yöneldiği biliniyor. Bloomberg’e göre Samsung, Apple’a sattığı parçalardan halihazırda toplam hasılatının %4’ünü elde ediyor.
İlgili >> Bloomberg
Bu fırsatlar ilginizi çekebilir
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.


