Teknoloji

Apple Salesforce ile birlikte Siri’yi kurumsal müşterilere götürecek

apple salesforce

Apple Salesforce ile güçlerini birleştirerek kurumsal kullanıcılarına yeni avantajlar sunmaya hazırlanıyor. Söz konusu işbirliği, iki şirket tarafından “Bir numaralı müşteri ilişkileri yönetimi platformu ve iOS bir araya geliyor.” sözleriyle duyuruldu.

İki şirket arasındaki işbirliği çerçevesinde 2019’un başlarında kullanıcılara yeniden tasarlanmış ve yerel bir Salesforce uygulaması sunulacak. Salesforce; Face ID, Business Chat ve Siri Kestirmeleri gibi özelliklerin entegrasyonu için de Apple ile birlikte çalışacak.

Apple ve Salesforce arasındaki işbirliğinin merkezinde Siri bulunuyor. En azından Apple cephesinden bakıldığında görüntünün bu şekilde olduğu söyleniyor. Reuters‘a konuşan Apple CEO’su Tim Cook, işbirliğiyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Satış temsilcileri Siri sayesinde birkaç uygulama içinde gezinerek edindikleri bilgilere tek bir sesli komut vererek ulaşabilecek. İnsanların çalışma şeklini değiştiriyoruz. Apple olarak daima mevcudu daha iyisiyle değiştiriyoruz.”

İki şirket, Apple’ın Swift programlama dili için optimize edilen Salesforce mobil yazılım geliştirme kiti için de birlikte çalışacak. Yazılım geliştirme kiti sayesinde geliştiriciler Salesforce’un Lightning Platform’unu bulut arka uç sunucusu olarak kullanan iOS uygulamaları geliştirebilecek. Reuters’in haberine göre, 5 milyon geliştirici hâli hazırda Lightning Platform imkanlarından yararlanıyor. Yazılım geliştirme kiti, 2018’in sonlarında hazır hâle gelecek.

Apple Salesforce işbirliğiyle kurumsal pazarda daha çok kullanıcıya ulaşma hedefiyle başladığı yolculuğunu sürdürüyor. 2014’te IBM ile “anıtsal” bir işbirliğine giden şirket, daha sonrasında Cisco ve SAP gibi şirketlerle de ortak çalışmalar yürütmeye başlamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER