Ulaşım

Apple Project Titan ile bir ulaşım platformu oluşturabilir

apple

apple project titanApple Project Titan adını verdiği girişimi uzun süredir devam ettirse de, şirketten girişimin odak noktasına ilişkin resmi bir açıklama asla gelmedi. Pek çok kişi şirketin otonom sürüş teknolojisi üzerine çalıştığını düşünse de, Cupertino merkezli teknoloji devinin daha kapsamlı bir ulaşım platformu üzerinde çalıştığı söylentisi de bir süredir dillendiriliyor. Bu iddiayı son olarak Business Insider gündeme getirdi.

Business Insider’ın haberinde Apple’ın insan mı yoksa kargo mu taşıyacağı konusunda bir bilgi yer almıyor. Ancak Apple’ın “bir arabadan daha önemli” bir şeyler geliştiriyor olabileceği belirtiliyor. Ulaşım endüstrisindeki mevcut trendler ve Apple’ın yaptığı son yatırımların da bu yönde işaretler verdiği iddia ediliyor.

Küresel ulaştırma sektörünün mevcut hacminin 5 ila 15 trilyon dolar arasında olduğunu ve bunun bilişim sektörünün birkaç katı olduğu belirtiliyor. Apple’ın gelecekte otomotiv sektörü için kilit rol oynaması beklenen eğlence, iletişim ve yazılım gibi alanlardaki yatırımları da biliniyor. Bu nedenle, mali açıdan da güçlü olan Apple’ın ulaşım sektöründeki fırsatları takip etme ihtimali kulağa şaşırtıcı gelmiyor.

Apple Project Titan girişiminde farklı seçenekleri değerlendiriyor olabilir mi?

Apple’ın Project Titan ile otomobil üretmek yerine tüm deneyimi oluşturmaya odaklandığı söylense de, Project Titan ile ilgili ilk haberlerde şirketin elektrikli bir sürücüsüz otomobil üzerinde çalıştığı belirtilmişti. Daha sonrasında ise Apple’ın sürücüsüz otomobil teknolojisi geliştirip başka şirketlerle birlikte çalışabileceği iddia edilmişti. Şimdi de sürücüsüz otomobillerin de ötesinde daha geniş bir ulaşım platformu iddiası gündeme geldi. Bütün bunlar, Apple’ın proje kapsamında farklı seçenekleri değerlendirdiğini düşündürüyor.

İLGİLİ HABERLER