Teknoloji

Apple daha uzun pil ömrü için ekran arka plan teknolojisini değiştirebilir

iphone çift sim kart desteği

appleApple hâli hazırda OLED ekran paneline sahip iPhone X’da LTPS TFT ekran arka panel teknolojisini kullanıyor. Ancak araştırma şirketi IHS Markit tarafından gerçekleştirilen analize göre, Cupertino merkezli şirket düşük dereceli polikristal oksit (LTPO) teknolojisine geçiş yapmayı değerlendirebilir. Söz konusu devre, ekrandaki pikselleri açmak ve kapatmak için kullanılıyor. Ekranın güç tüketimi, çözünürlüğü ve yenileme oranı gibi değerlerin yönetimi de bu devre üzerinden yapılıyor.

IHS Markit’in analizinde Apple’ın 2014, 2015 ve 2018’de LTPO ile ilgili üç patent aldığına dikkat çekiliyor. Analizi kaleme alan analist David Hsieh ise ilginç bir soruyu gündeme getiriyor. Apple’ın OLED panellerini başka üreticilerden tedarik ettiğini hatırlatan Hsieh, şirketin kendi ekran devresi teknolojisini geliştirme isteğinin altında olabilecek nedenler konusunda bazı tahminlerde bulundu:

  • Esnek OLED teknolojisi ve bileşenlerinin maliyetini daha yakın biçimde yönetmek
  • Apple ürünlerinin güç tüketimini düşürmek
  • Yüksek çözünürlüklerde daha yüksek elektron mobilitesi sağlamak
  • Ekranlar için tedarik zincirini daha etkin biçimde yönetmek

Söz konusu değişim sayesinde pil ömrünün yüzde 5 ila 15 oranında artırılabileceği söyleniyor. Hsieh Apple’ın bu değişimi ilk olarak iPhone yerine Apple Watch’ta uygulayabileceğini belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER