Teknoloji

Apple Pebble uyumlu uygulamaları hata sonucunda engellediğini söyledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

pebble-time-250215-1

Apple Watch’un piyasaya çıkışıyla birlikte Apple’ın akıllı saat pazarındaki rakipleriyle nasıl mücadele edeceği sorusu da gündeme daha fazla gelmeye başladı. Apple Watch’un piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra Pebble forumlarını ziyaret eden bazı yazılımcılar, Apple’ın “rakip platform” vurgusu yaparak uygulama güncellemelerini geri çevirdiğini öne sürdü. Pebble’ın akıllı saatlerini iki yıldır destekleyen SeaNav US iOS uygulamasının yazılımcılarından biri Apple’ın uygulama için hazırlanan güncellemeyi reddettiğini belirtirken, uygulamanın tanımında ve üst verilerinde Pebble’ın adının geçmesi gerekçesiyle kararın alındığını vurguladı ve App Store Kılavuzu’nda bu kararı destekleyen maddelerin bulunduğunu dile getirdi.

Bir diğer yazılımcı Apple’ın bahsedilen tarzda bir engellemede bulunmadığını ifade ederken, başka bir yazılımcı ise Apple’ın üst verisinde Pebble’a atıfta bulunan uygulama güncellemelerini geri çevirdiği iddiasını doğruladı. Ancak pek çok yazılımcı, Pebble destekli uygulamalarının güncellenmesi konusunda bir sorun yaşanamadığını vurguladı.

İddiaların ardından Apple tarafından Business Insider’a yapılan açıklamada Pebble cihazlarıyla uyumlu uygulamaların veya uygulama güncellemelerinin reddedilmediği vurgulandı. Pebble da Reddit üzerinden sorunun çözümü için Apple ile birlikte çalıştığını ve Cupertino merkezli şirketin konuyla ilgili kaygıları gidermek adına son derece hızlı hareket ettiğini duyurdu. Pebble, yazılımcılardan iOS uygulamalarıyla ilgili güncelleme planlarında herhangi bir değişikliğe gitmemelerini istedi.

İLGİLİ HABERLER