Teknoloji

Apple patenti Siri’ye çoklu kullanıcı desteğini işaret ediyor

apple siri

apple siri

Apple, iOS’e çoklu kullanıcı desteği ekleme fikrine inatla karşı çıkıyor. Ancak şirketin aldığı “Sesli giriş işleme için kullanıcı profillendirmesi” başlıklı patent, bu fikrin Siri için uygulanabileceğini gösteriyor. Siri hâlihazırda bir iPhone sahibinin sesini diğer kişilerden ayırabiliyor. Ne var ki, şimdiye kadar farklı kullanıcılar için özelleştirilmiş cevaplar sağlamadı.

Patentin amacı cihaza farklı kullanıcıları algılama iznini vermek. Bu, bir kullanıcı adı ve şifreyi, özel komutları ya da biyometrik ses izini tanıyarak olabilir. Daha sonra cihaz geçmiş komutlardan oluşan bir kütüphaneyi kullanarak cevap verebilecek, belirli bir kullanıcının içerik tercihlerini, taleplerini ve kalıplarını eşleştirerek Siri’yi daha isabetli çalışır hâle getirecek.

Patent daha çok doğruluğu artırmak amacıyla kullanıcı tanımlamadan yararlanmaya odaklanıyor. Ancak belirli kullanıcıları tanımlamanın başka yararları da olacak. Örneğin, Apple’ın HomePod gibi, herhangi bir kişinin komut vererek sahibinin yazılı mesajlarını veya takvim kayıtlarını dinleyebildiğini görmüştük, bu patentle o gibi sorunlar da çözülebilir.

Birden fazla kullanıcı hesabı açılabilen iPad için bir umut olabilir

Açıkçası, bu sistem şimdilik bir patent statüsünde bulunuyor ve Apple’ın şu anda iPhone ve iPad’lerinde bulunan kişiselleştirilmiş “Hey, Siri” desteğinin üzerine gelebilecek yenilikler hakkında fikir veriyor. Ne şekilde kullanım bulacağını görmek için Apple’ın bunları mevcut ya da gelecek donanımlarında kullanmasını beklememiz gerekiyor. Birden fazla kullanıcı hesabı açılan iPad gibi bir durumun hayalini kuranların istedikleri henüz gerçekleşecek gibi görünmüyor. Ancak Apple’ın ona yakın veya benzer bir şeyler üzerinde çalıştığını anlıyoruz. Bu da memnun edici sayılır.

İLGİLİ HABERLER