Teknoloji

Apple OS X için iOS’te keşfedilen güvenlik açığını kapatan yamalar yayınladı

macbook 2016 inceleme

macbook 2016 incelemeApple OS X El Capitan ve Yosemite sürümleri ve aynı zamanda Safari internet tarayıcısı için yeni güvenlik güncellemeleri yayınladı. Bu güncellemeler geçen hafta iOS için çıkarılan güncellemeyle kapatılan güvenlik açığını Mac bilgisayarlar tarafında tamir etme amacını taşıyor. iOS 9.3.5 güncellemesi iOS cihaz sahiplerine nasıl şiddetle tavsiye edildiyse, Mac bilgisayar sahiplerine de yayınlanan son OS X güncellemelerini mümkün olan en kısa zamanda yüklemeleri tavsiye ediliyor. Güncellemeyle bir zararlı yazılımın cihazınızın çekirdeğine erişmesine imkan sağlayan problem çözülmüş olacak.

Yamalara ait sürüm notları OS X versiyonlarıyla ilgili doğrulama ve bellek bozunması problemlerini işaret ediyor. Safari için çıkarılan 9.1.3 versiyon numaralı yeni sürüm de zararlı yazılımın çalışmasını ilk etapta durduruyor. Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşı bir insan hakları araştırmacısı olan Ahmet Mansoor geçtiğimiz ay bu açık üzerinden saldırıya uğrayan ilk kişi olmuştu. Mansoor’a şüpheli bağlantı içeren bir SMS mesajı gönderilmişti. Eğer o bağlantıyı takip etseydi, zararlı yazılıp iPhone’unun çekirdeğine bir delik açıp girecek, O’nun haberi olmadan cihazı gerçek anlamda jailbreak edilmiş olacaktı.

Neyse ki, Mansoor söz konusu bilinmeyen bağlantıyı takip etmeyecek kadar akıllıymış ve böylelikle cihazını güven içinde tutmayı başarmış. Siz de O’nun yolunu izleyin ve Mac’inize çıkan güvenlik güncellemesini hemen indirin. Ayrıca henüz iPhone, iPad veya iPod touch’ınıza iOS 9.3.5 güncellemesini yüklemediyseniz, bunu bir an önce yapın.

İLGİLİ HABERLER