Teknoloji

Apple ofise dönüş planında geri adım atmıyor

apple m4 mac

Apple eylül ayının başından itibaren çalışanlarının haftada üç gün ofise gelmesini gerektirecek hibrit çalışma modeli konusunda geri adım atmıyor. Şirkette tamamen uzaktan çalışılabilecek pozisyonların sayısı oldukça sınırlı olacak.

The Verge sitesi tarafından izlenen bir video kaydında konuşan Apple’ın perakende ve kişilerden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Deirdre O’Brien, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullanıyor: “İnsanların bizzat iş birliği içinde olmasının kültürümüz ve geleceğimiz için çok önemli olduğuna inanıyoruz. Geçen yıl içinde gerçekleştirdiğimiz ürün tanıtımlarına bakarsak, ürünlerin ve tanıtımlarının temelinde hep bir aradayken yaptığımız çalışmaların olduğuna görürüz.”

Şirketin CEO’su Tim Cook, yaklaşık bir ay önce çalışanlara gönderdiği e-postada eylül ayından itibaren uygulanacak yeni modelde personelin pazartesi, salı ve perşembe günleri ofise gelmelerinin gerekeceğini belirtmişti.

Cook’un açıklamasının ardından bir mektup kaleme alan bazı Apple çalışanları, yeni politika nedeniyle bazı iş arkadaşlarının ayrılmak zorunda kaldığını belirtmiş ve Cook’tan kararın değiştirilmesini istemişti. Çalışanlar, tüm ekiplere uzaktan çalışma seçeneği verilmesini talep etmişti. Mektupta aile ve sağlık ile en iyi çalışma veya Apple’ın bir parçası olma gibi konular arasında seçim yapılmasının istenmediği de belirtilmişti.

Bu talebi geri çeviren Apple, uzaktan çalışmayla ilgili kararların konuya özgü olarak verileceği ve uzaktan çalışılacak pozisyonlar için yönetim onayının gerektiğini belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER