Teknoloji

Apple patent anlaşmazlığının çözümü için Nokia’ya 2 milyar dolar ödedi

nokia oppo

apple nokiaApple Nokia ile arasındaki patent anlaşmazlığını çözmek için kasasından 2 milyar dolar çıkardı. Söz konusu ödemenin geçtiğimiz çeyrekte gerçekleştirildiği belirtildi. Taraflar arasındaki uzlaşmanın koşulları şimdilik bilinmese de, Nokia gelecekte Apple ile arasındaki işbirliğinin nasıl yürüyeceğine dair bilgi de verdi.

Apple ve Nokia arasındaki patent anlaşmazlığı geçtiğimiz mayıs ayı itibarıyla çözüme kavuşmuştu. İki şirket bundan sonraki dönemde işbirliklerini güçlendirecek çalışmalar yapacaklarını da duyurmuştu. Apple’ın operasyon şefi (COO) Jeff Williams, sorunu çözmekten ve Nokia ile kuvvetli bir işbirliği kurmaktan dolayı memnun olduklarını dile getirmişti.

Geride kalan çeyreğe ait sonuçlarını kamuoyuyla paylaşan Nokia, Apple’ın patent anlaşması çerçevesinde nakit olarak 2 milyar dolar ödeme yaptığını açıkladı. Apple ile yaptığı işbirliğinin basit bir patent anlaşmasından fazlası olduğunu söyleyen Nokia, önümüzdeki dönemde yapılacak ortak çalışmaların IP Routing, Optik Ağ ve Dijital Sağlık gibi konuları da kapsayacağının altını çizdi.

Apple Nokia ile uzlaştıktan sonra yeniden Withings ürünlerini satmaya başlamıştı

Nokia geçtiğimiz aralık ayında Apple’a patent ihlâli davası açmış, Apple da buna karşı bir davayla yanıt vermişti. Cupertino merkezli şirket, Nokia’nın sahibi olduğu Withings’in markasını taşıyan ürünlerin satışını da sonlandırmıştı. Uzlaşmanın ardından Withings markalı ürünler yine Apple’ın mağazalarına giriş yapmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER