Teknoloji

Apple haber servisine neşter vuruyor

apple news plus

Apple News+ geçtiğimiz mart ayında tanıtılmış ve faaliyete geçmişti. Servisin macerası oldukça taze olsa da, Apple şimdiden platforma neşter vurmaya hazırlanıyor gibi görünüyor. Business Insider‘da yer alan habere göre; şirket yayıncıların sorunlarını çözmek adına böyle bir hamle yapacak. İddialara göre, Apple News Plus üzerinden yayıncıların cebine giren para, Apple’ın projeksiyonlarının oldukça altında.

Bu durum, Apple’ı fazla zaman kaybetmeden harekete geçmeye itmişe benziyor. Şirketin News+’ta hem okuyucuların hem de yayıncıların deneyimini geliştirecek değişiklikler yapacağı söyleniyor. Platformu daha “sezgisel” hâle getirmeyi planlayan Apple’ın bu doğrultuda ücretli içerik etiketlerini daha belirgin kılacağı belirtiliyor. Hâlihazırda platformdaki ücretli makaleler, yanlarındaki küçük “News+” etiketiyle ayırt edilebiliyor.

Apple’ın yayıncıların sıkıntılarına nasıl çare bulacağı henüz bilinmiyor. Ancak yayıncıların öncelikli taleplerinin okuma seanslarının uzatılmasının teşvik edilmesi ve dergilerin Apple’ın formatına çevriminin kolaylaşması olduğu söyleniyor. Şirketten henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil.

Apple News Plus için maceranın başlangıcı da pek kolay olmamıştı. Şirketin The New York Times ve The Washington Post gibi yayıncılarla gelir paylaşımı ve kontrol kaybı gibi konular nedeniyle uzlaşamadığına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Apple News+’a erişim imkânı sağlayan uygulamaya şu an için sadece iOS ve macOS üzerinden erişilebiliyor. Bu da sadık bir Apple hayranı ya da dergi okuyucusu olmayanlar için işleri zorlaştırıyor. Arayüz değişikliklerinin sorunları çözüp çözmeyeceği ise zaman içinde anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER