Manşetler

Apple News uygulamasının kullanıcı sayısında tahminler şaşmış

apple-news-ios-110116

Apple News geçtiğimiz eylül ayında faaliyete geçmişti. Ancak Eddy Cue’nun söylediğine göre, bu uygulama Apple’ın başlangıçta planladığından daha fazla kullanıcı sayısına sahip olabilir. Wall Street Journal’ın haberine göre Apple, Apple News uygulamasını kaç kişinin kullanacağıyla ilgili olarak başlangıçta tahminini daha düşük tutmuş.

Cue’nun söylediğine göre Apple, şimdiye kadar ürünün başka noktalarına odaklandığı için ölçüm noktasında yapılan büyük hatanın varlığını ancak şimdilerde farketmiş. Cue, bu duurmu düzeltmeye çalıştıklarını, ancak ellerindeki rakamların gerçeğe göre daha düşük olduğunu belirtti.

Geçen yıl ABD’nin önde gelen medya organlarını işbirliğiyle hayata geçirilen Apple News’in, ölçümdeki bu yanlışa rağmen mükemmel bir başlangıç yapmadığı söyleniyor. Apple’ın iş ortaklarının bazıları bu ortaklıktan daha fazla trafik beklediklerini belirtiyor. Business Insider başkanı Julie Hansen, Apple News’ten siteye gelen trafiğin iOS cihazlarının geniş çaptaki yaygınlığı düşünüldüğünde mütevazi kaldığını söylüyor. The Atlantic’ten Bob Cohn da ortaklığın temel getirisinin uygulamanın yayını için yaratabileceği kitlenin büyüklüğü olduğunu, ancak bunun henüz cevaplanmamış bir soru olduğunu belirtiyor.

Cue, şimdiye kadar 40 milyon kişinin Apple News’i kullandığını söyledi. Ancak bunların ne kadarının uygulamayı düzenli kullandığını veya iş ortaklarına ne kadar trafik gönderildiğini belirtmedi. Bununla birlikte Apple’ın ne kadar yayıncı iş ortağının reklam satışlarının yönetimini şirkete bırakmasına da şaşırdığını ekledi. Reklamcılar reklamlarını uygulama içinde kendileri satıp tüm gelirleri koruyabiliyorlar, ancak birçok reklamcının reklam anlaşmalarını Apple’ın kendileri adına yapmasını tercih ettiği söyleniyor. Bu durumda reklam gelirlerinin yüzde 70’i yayıncılara geliyor.

İLGİLİ HABERLER