Eğlence

Apple Music’e Top 100 listeleri geldi

apple music

Apple Music servisine Top 100 listeleri geldi. Hem ülke bazında listeler hem de küresel bazda en popüler şarkılar bu listelerde gösteriliyor.

Apple’dan yapılan açıklamada servise 116 listenin eklendiğini, bunların iOS 12 beta ve macOS Mojave beta kullanıcıları tarafından erişilebilir olduğunu kaydetti. Müzik uygulamasında yer alan Göz At sekmesi içinde göreceğiniz En Popüler bölümünde Günlük Top 100 başlığı bulunuyor. Buradan hem Türkiye hem de diğer tüm ülke listelerine erişebilirsiniz.

Spotify yıllardır bu tarz listeler sunarken Apple ise single’lar, albümler, çalma listeleri ve videolar için en popüler listeleri sunuyordu.

Apple Music’in faaliyet gösterdiği her ülke için o bölgedeki popüler parçalar listeleniyor. Ancak Apple’ın söylediğine göre, tüm listelere erişim bölgeden bölgeye değişiklik gösterebiliyor. Apple’ın en popüler listelerini ya da listeler içindeki parçaları kütüphanenize ekleyebilirsiniz. Top 100 listeleri Apple Music üzerinden yapılan dinlemelere göre hazırlanıyor ve her gün güncelleniyor.

apple music top 100

Apple Music Android uygulamasına da yakında gelecek bir güncellemeyle birlikte en popüler listelerinin geleceğini kaydetti. Aynı zamanda tvOS 12 ile birlikte Apple TV cihazlarına da gelecek. Top 100 listeleri, iOS 12 beta ve macOS Mojave beta test kullanıcılarına yönelik bir güncellemenin kapsamında sunulmaya başlandı. Eğer iOS 12’yi önceden deneyimlemeye başlayanlardan değilseniz, yaklaşık bir on gün kadar, final sürümün yayınlanmasını beklemeniz gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER